Dragon’s Dogma II: már létrehozhatjuk a karakterünket [VIDEO]

Ahogy anno a Spore esetében, úgy most is a játék megjelenése előtt a rendelkezésünkre áll a karakteralkotó eszköztár.

 

A Capcom Highlights első adását megtartották (írtuk már, hogy mikor jön a második is), és itt Itsuno Hideaki, a Dragon’s Dogma II rendezője és Hirabayashi Yoshiaki, a producer áttekintést adott arról, mire számíthatnak a játékosok, amikor elindulnak a saját magával ragadó fantasy kalandjaikra. Az akár a mesterséges intelligencia által is irányítható gyalogosok mellett engedhetünk kíváncsiságunknak és kreativitásunk határait feszegethetjük a játék világának felfedezése során.

Attól kezdve, hogy hogyan oldják meg a küldetéseket egészen addig, ahogyan a körülöttük lévő karakterekkel kapcsolatba lépnek, a játékosok döntései nemcsak az Arisen más karakterekkel való kapcsolataira lesznek hatással, hanem a karakterek közötti interakciókat is megváltoztatják. A fizikai összetűzések kiküszöbölésére gyakran vannak kreatív megoldások: például egy hamis tárgyat valódinak tüntethetünk fel. A játékos minden egyes döntése hatással lesz a kapcsolatok bonyolult hálójára egy olyan világban, amely tele van több mint 1000 karakterrel, és mindegyiknek saját céljai és indítékai vannak.

Itsuno és Hirabayashi bemutatta a PlayStation 5-re, Xbox Series-re és PC-n a Steamre már elérhető karakteralkotó eszközt. Ez lehetővé teszi a játékosok számára, hogy öt dizájnt készítsenek az Arisen és a fő gyalogos (main pawn) számára. Ezek a tervek azonnal átlépnek a teljes játékba, amikor az megjelenik, így a játékosok a megjelenéskor azonnal nekivághatnak az utazásuknak. Végezetül a duó bemutatta a terveket a Capcom hivatalos támogatói gyalogok kiadására, amelyeket neves tartalomkészítők készítettek, és amelyek a hálózaton keresztül elérhetőek lesznek más játékosok számára.

Még pontosan két hétre vagyunk a Dragon’s Dogma folytatásának megjelenésétől. A játékot a Grand Theft Auto V is ihlette (erről Itsuno a minap beszélt), és március 22-étől ezt mi is megtapasztalhatjuk PlayStation 5-ön, Xbox Series-en és PC-n. Remélhetőleg Itsuno ezek után nem csak a Devil May Cry-jal vagy ezzel az IP-vel foglalkozik, mert az utóbbi két évtizedben ezekre koncentrált!

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu