Váratlan hibák miatt vált elérhetetlenné a Fortnite!

Az Epic Games öröme nem tartott sokáig: bár az Apple visszaállította a cég svéd leányvállalatának fejlesztői fiókján (erről a mai hírekben már szó esett), más miatt foghatta a fejét.

 

Tegnap kellett volna elindulnia a Fortnite ötödik fejezetének második szezonját, de az Epic Games bejelentette, hogy amíg offline volt a játék, váratlan hibába futott, és nem olyan könnyű helyreállítani azt. A karbantartás során futottak ebbe a fejlesztők, és emiatt legalább (!) nyolc órával meg kellett hosszabbítani a játék offline állapotát, és elnézést kértek, hogy a battle royale új tartalmi frissítése a tervezettnél később fog csak megjelenni. A fejlesztők mindenükkel azon vannak, hogy kijavítsák ezt a meg nem nevezett hibát, és majd beszámolnak arról, ha több információjuk van.

Aztán tegnap este, magyar idő szerint tíz órakor (kb. hét órával az első tweetjük után) még mindig azon dolgoztak, hogy visszahozzák a Fortnite-ot, és akkor azt írták, hogy kb. öt órán belül, tehát ma hajnal három óra magasságában már preloadolni lehetett a Fortnite frissített v29.00 verzióját. Majd hajnali öt óra környékén már a vásárlás, a tárgybeváltás és a matchmaking volt hibás, amit reggel hét órára megjavított a stúdió, de a PlayStation 5-ön és az Xbox Series X-en stabilitással kapcsolatos problémák merültek fel, illetve a várakozási idő nem mindig lesz ugyanolyan hosszú, és még mindig ezen dolgozik az Epic Games.

Nem azzal van a baj, ha a nagy tartalmi frissítés nem zökkenőmentes. Általában ez be szokott következni. A Fortnite ez alól sem kivétel. Viszont az már ritkaság, ha a megszokottnál jóval tovább tart a szezonváltás és tartalmi bővítés, hiszen házilag készített engine mellett valósították meg mindezt, így nem lehet arra fogni, hogy nem ismerik a technológiát.

Viszont nem számítottunk volna ekkora kimaradásra, és mivel a Fortnite ma is viszonylag sikeresnek mondható a sok crossoverrel, az Epic Games nem járt valami jól.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu