Zack Snyder nem érti, miért kapott megosztó kritikákat a Rebel Moon – jöhet a rendezői változat?!

MOZI HÍREK – Zack Snydernek nincs mit mondania azoknak, akik a Rebel Moont szidják…

 

 

Alig több mint egy hónap van hátra a Rebel Moon 2. rész: A sebejtő (The Scargiver) megjelenéséig, ám Zack Snyder újra a hírek kereszttüzébe került. A rendezőt az Empire kérdezte az első rész erős negatív reakcióiról. Ahogy az a filmesnél gyakran előfordul, nem akarta befogni a száját és feltenni a kezét. Íme az önérzetes válasza:

„Nem igazán tudom őket cáfolni. Valamiért a filmjeimre adott reakciók eléggé polarizálnak. Ez mindig is így volt. Szerintem nem sok minden van a filmben, ami indokolná ezt a zsigeri reakciót” – mondta a népszerű filmes anélkül, hogy a kritikusok véleményéről bővebben akart volna beszélni. Azon túl, hogy kíváncsiak vagyunk, vajon a saga következő megjelenéseivel, köztük a reményei szerint nyáron megjelenő Director’s Cuttal változtat-e a véleményén.

Való igaz, hogy kevés olyan Zack Snyder-mozi van, amely ne osztotta volna meg a közönséget.

Hiszen van egy több mint nyilvánvaló rajongói csoport, amely nagy lelkesedéssel és szenvedéllyel fogadta filmjeit. Aztán van egy másik, amely szinte alapból szidja őket. A rendező legutóbbi megjelenésében azonban volt néhány dolog, ami a rajongókat is megosztotta. Kezdve a karakterek bemutatásának talán elsietett tempójával. Utóbbit remélhetőleg a Director’s Cutban kijavítanak majd.

 

Mit ígér Zack Snyder a Rebel Moon rendezői vágásával kapcsolatban?

 

Kurt Johnstad, a Rebel Moon forgatókönyvírója a THR-nek adott decemberi interjújában erről az alternatív felállásról akart beszélni. Ebben az író kifejtette, hogy sok szempontból egyszerre négy filmet forgattak.

„Határozottan sokkal több történet van a film elején. Sokkal többet fogunk megtudni Jimmyről [az Anthony Hopkins által megszólaltatott robotról], és felfedezzük az ő ívét, többet fogunk megtudni Koráról és az Anyavilágról is. Noble-t másképp mutatjuk be, és néhány kisebb karaktert, mint például Aris [Sky Yang], másképp mutatjuk be. (…) A nagy képet tekintve ez egy sokkal inkább karakterközpontú film lesz, és ha ismered Zacket, akkor egy olyan film, ami több akcióval, látványossággal és vizuális vibrálással rendelkezik. Egyszerűen csak nem volt több időnk.”

Egyértelmű, hogy a részenként egy órával több felvétellel egy sokkal teljesebb sci-fi/fantasy eposz várható. Az még nem derült ki, hogy ez elég-e ahhoz, hogy a kritikusok egy részét megfordítsa. Vagy – ahogy sokan tartanak tőle – csak egy zsigeribb és erőszakosabb vágás, ami javít az akciójeleneteken, de a film narratív problémáin.

A rendezője annak idején mindenből egy kicsit többet ígért, „egy teljesen más, felnőtt filmet”, és Johnstad itteni szavaiból úgy tűnik, van okunk a reményre a forgatókönyv tekintetében.

Ám a Rebel Moon széria következő állomása az április 19-én induló 2. rész lesz.

Forrás: Empire, THR

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu