Final Fantasy IX Remake: hű az eredetihez, nem olyan sok pénzből?

A Square Enix a pletykák szerint nem csak a Final Fantasy VII felújításán dolgozik, hanem a franchise másik részét is modernizálni kívánja.

 

A méret és költségvetés tekintetében a Final Fantasy IX Remake nem lesz akkora, amit a Final Fantasy VII Remake, Rebirth, illetve a hivatalosan még el sem nevezett, de szerintünk Reunion nevet kapó játék képvisel. A Twitteren Silknigth, aki nemrég a Ghost of Tsushima PC portjának bejelentéséről pontosan közölt részleteket, azt írta, hogy a remake-kel a Square Enix azt akarja elérni, hogy annyira hű maradjon az eredetihez, amennyire ez lehetséges, de ezt egy szerényebb költségvetéssel kívánja a japán cég elérni.

A remake a pletykák szerint már régóta fejlesztés alatt áll, de Silknigth nem tud a projekttel kapcsolatos változásokról. Eredetileg a Nintendo Switchre is tervezte a Square Enix megjelenését, de lehet, hogy felskálázták azt a nagy N következő platformjára, de ez érthető, mert rövid távon nem vár semmilyen hivatalos bejelentést a Final Fantasy IX Remake-kel kapcsolatban. Ez a kijelentés viszont érdekes, ugyanis tavaly egy másik bennfentes állította, hogy a játék már lényegében készen állt a megjelenésre.

A Final Fantasy IX Remake is a nagy GeForce Now szivárgás következtében tudódott ki, és azon a listán egy tonna olyan játék volt, amit azóta bejelentettek a fejlesztők/kiadók, vagy már meg is jelentek a listán látható címek. Emiatt pedig valószínűleg tényleg készül a Final Fantasy VIII után ismét tradicionális utakra lépő IX (a VIII ugyanis sok szempontból is hatalmas eltérés volt a franchise-ban látottaktól, így például a szintlépést a játék büntette a sztori túlnyomó részében, és a varázslatok megtanulása sem pusztán szintlépéssel ment, hanem az ellenfelektől kellett beszívni őket…).

A Final Fantasy IX Remake még nem hivatalos. Ha valóban a Switch utódjára lépett át a játék, akkor arra tippelnénk, hogy a konzol nyitócímei között lesz…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu