Mi az AMD felelőssége a mesterséges intelligenciával? A vezérigazgató válaszol! [VIDEO]

TECH HÍREK – Dr. Lisa Su, az AMD vezérigazgatója az SXSW konferencián beszélgetett erről a témáról, és mivel a cég Instinct chipjei miatt érintett a mesterséges intelligencia terjeszkedésében (sokan váltanának is az Nvidia technológiájáról), a kérdés jogos.

 

Su szerint gyorsulniuk és kísérletezniük kell, de mindezt árgus szemmel kell tenniük. A mesterséges intelligencia fejlődik, ezt nem lehet vitatni, de még mindig koncepciós fázisban van, ugyanis jelenleg izgalom és befektetések hada veszi körül, és még nem látni, hogy a jövőben milyen formát ölthet magára. Sok számítási teljesítményre van szüksége, és ebben az AMD segíthet az Instinct MI-kártyákkal és az Epyc szerverprocesszorokkal, amiket az MI-s gépekbe egyre többen szerelnek. Su így válaszolt arra a kérdésre, hogy mi is pontosan az AMD felelőssége a mesterséges intelligenciával kapcsolatban:

„A mesterséges intelligencia ökoszisztémájában mindannyiunknak, nagyvállalatoknak felelősségünk van. Ha arra gondolunk, hogy az MI-vel kapcsolatban milyen dolgokra kell odafigyelnünk, akkor a modellek képzésére is. Biztosítani kell, hogy a felhasznált adatok ne legyenek valamilyen módon torzítottak. Jelenleg arról folyik a vita, hogy vajon a modellek a helyes választ adják-e? Azt hiszem, mi azt akarjuk elérni, hogy a modellek a lehető legjobb választ adják, ezért felelősséggel tartozunk azért, hogy hogyan valósítjuk meg az adatokat és a modelleket, és hogyan használjuk fel az adatokat ügyelve arra, hogy nagyon is védjük az emberek magánéletét és szellemi tulajdonát.

Ezeket a dolgokat tehát nagyon komolyan vesszük. Amit azonban el kell mondanom, az az, hogy azoknak, akik egy kicsit aggódnak amiatt, hogy mit fog tenni az MI: a válasz nem az, hogy lassítsunk. Ez határozottan nem válasz. A válasz az, hogy nagyon is tisztában kell lenni a kockázatokkal – tehát gondolkodunk ezen, de ez a technológia olyan erős, olyan átalakító erejű, hogy gyorsabban kell haladnunk, kísérleteznünk kell, de mindezt éber szemmel kell tennünk,” mondta Su.

Ha mindezt megfelelő törvényi szabályozás keretein belül teszik, akkor ebből nem alakul ki a Skynet.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu