Súlyos kritikával illette a Halo társalkotója az Electronic Artsot!

Marcus Lehto az egyik főbb fejlesztője volt a Battlefield IP-nek, de az Electronic Artsban (vagy pontosabban az EA Entertaintmentben) történő változások következtében nincs valami pozitív véleménye az előző munkahelyéről.

 

Lehto nem egy ismeretlen figura a játékiparban. Korábban a Bungie-nál dolgozott, ahol a Halo társalkotójaként alkotott maradandót, de végül a Ridgeline Gamesnél kötött ki. Ezt a stúdiót ő (is) alapította, és a csapatnak az volt a feladata, hogy egy új, egyjátékos Battlefield megvalósuljon. Lehto ennek volt a rendezője, és ő volt a felelős a narratíváért, így fontos feladata volt az Electronic Arts franchise-ába, ami a 2010-es évek első felében még képes volt lépést tartani a Call of Duty-val, de a Battlefield 2042 fogadtatása sem kritikailag, sem eladásilag nem volt nagyon jó, így a kiadónak meg kellett kevernie a paklit.

Ám Lehto tisztázatlan körülmények között februárban távozott, maga mögött hagyva a Ridgeline Gameset és az Electronic Artsot, majd utána néhány nappal a kiadó bejelentette, hogy a munkaerejének 5%-át elbocsátja, így kb. 700 ember veszítette el a munkáját. A Ridgeline Games is be lett zárva, és néhányan a Los Angelesben található Ripple Effecthez szegődtek, ami egy többjátékos élményen dolgozik a Battlefield IP keretein belül.

Viszont eddig Lehto nem beszélt a távozása után arról, hogy mi is történt. Most viszont a Twitteren megszólalt, és elég erős kritikával dobta meg korábbi munkáltatóját: „Nem sokat beszéltem itt, mivel nem tudok semmi pozitívumot mondani az Electronic Artsról, a nemrégiben történt távozásomról, és arról, hogy sokan, köztük a csapatom is, szenvednek az iparágat elsöprő elbocsátások miatt.” A válaszok közül sokat like-olt, köztük egy olat is, ami az Electronic Artsot a vállalati kapzsiság megtestesítőjének nevezett.

Úgyhogy ebből lehet következtetni arra, hogy Lehto szeretett volna az Electronic Artsnál maradni, de Andrew Wilsonék kihúzták alóla a szőnyeget, ő pedig ennyire elítéli a kiadót.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu