Samsung Galaxy: az új összehajtható telefonokkal új MI-funkciók is jönnek

TECH HÍREK – A dél-koreai vállalat igyekezni fog a mesterséges intelligenciához köthető funkciókat bővíteni, de ahhoz először az új Samsung Galaxy Z telefonoknak el kell jutniuk a boltokba és a mobilszolgáltatók raktáraiba.

 

Egy koreai publikáció szerint a Samsung egy új összefoglaló funkción dolgozik, de erre még várnunk kell, míg a Galaxy Z újgenerációs modelljei meg nem jelennek. Az még kicsivel több mint három hónapra van, úgyhogy eléggé korán kiszivárgott a cég terve. A funkció jelenleg Kipris applikáció néven fut, és a mesterséges intelligencia segítségével elemezni fogja a keresési lekérdezéseinket, személyre szabott dokumentum-összefoglalókat kínál, és a felhasználó érdeklődési körét és politikai nézetét figyelembe véve javasol cikkeket.

A levédetett rendszer a felhasználó Galaxy készülékén a felhasználási adatokat használja, így a preferenciákat, az ismereti szintet, a politikai irányultságot gyűjti össze az összefoglalókhoz. Ezzel kifejezetten egyedi dolgokhoz jutunk hozzá, és felhasználónként más és más eredményeket hoz így össze a Kipris. Sajnos még nem tudjuk, hogy a funkció hogyan fog működni, de talán a Samsung Galaxy Z mobilok megjelenésekor már többet is tudni fogunk a technológiáról. Annyi már biztos, hogy a Samsung több MI-s funkciót fog idővel kiadni, és ez lehet az egyik ékköve a dél-koreaiak igyekezetének.

Júliusban fog tehát a Samsung Galaxy Z új változata megjelenni, de a Galaxy Ring is készülőfélben van. A cég tehát meg akarja tartani a lépéselőnyt, ugyanis a Galaxy S24-es mobilokon már láthattuk, hogy a mesterséges inteligencia miképp funkcionál, és erre fog reagálni ősszel az Apple az iPhone 16-os termékcsaláddal, amelynek marketingjében hasonlóan kiemelt szerepet fog kapni az MI.

A cikkek összefoglalását amúgy a Google is elkezdte bevetni a Gemini Nano segítségével, és azt a technológiát minél több mobilon látni fogjuk gyárilag beépítve, azaz a felhő igénybevétele nélkül a Samsung Galaxy és a Google Pixel mobilokon ott van a ma még kifinomultnak nevezhető technológia.

Forrás: WCCFTech, Chosun

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu