Dokumentumsorozatot kap a Metal Gear Solid, de vicc, amit a Konami művel! [VIDEO]

Miközben a Metal Gear Solid első része több mint huszonöt éve, hogy megjelent (1998 őszén jött ki PS1-re), a Konami továbbra is egy kisgyerek módjára viselkedik, holott már kilenc éve történtek a dolgok, amik miatt orrol a japán kiadó.

 

A Konami közzétette a Metal Gear solid Legacy Series első részét. Ezek a videók kiegészítik a Metal Gear Solid: The Master Collectiont, hogy a játékok kiterjedt háttértörténetével kapcsolatban biztosítsanak egy gyors áttekintést. A nyitó videó hat perces, és David Hayter beszél benne. Ő Solid Snake-et és Big Boss-t szólaltatta meg a Metal Gear Solid első négy részében. Ez kiváló húzás a Konamitól. Egyetlen alkalommal sem hangzik el Kojima Hideo neve. WTF?

Kojima még egy, az MSX2-re készülő projektet vette át 1987-ben. Az volt az ötlete a Metal Gearrel, hogy a lényeg a konfliktusok MINIMALIZÁLÁSÁN legyen, és tény, hogy a két Metal Gear még messze nem olyan kifinomult, amit aztán a 3D-s Metal Gear Solid játékok felmutattak, de sok dolgot már ebben a két játékban is láthattunk (kartondoboz, cigaretta, irányított rakéták, codecek, változó őrjárati útvonalak…). Rengeteg ember dolgozott a játékokon, és csak Kojimát kiemelni nem lenne fair, de mégis ő volt a Metal Gear első számú embere, mielőtt 2015-ben távozott volna a Konamitól (maga mögött hagyva a Silent Hills projektet is).

Hayternek is meggyűlt a baja Kojimával, ugyanis a 2014-es Metal Gear Solid V: Ground Zeroesban sem ő szólaltatta meg Big Boss-t, hanem Kiefer Sutherland adta a hangját. Mégis így beszélt a Metal Gear Solidról: „A játék világszerte több millió rajongóra talált. A folytatások is hasonlóan széleskörű elismerést kaptak, és végül olyan franchise-zá nőtte ki magát, amely átformálta a játékvilágot, és évtizedek óta releváns maradt. Önmagában is megállja a helyét, mint minden idők egyik legszórakoztatóbb, leggazdagabb és legzseniálisabban megírt videojáték-sorozata. A fejlesztők tudták, hogy a komoly játékoknak is szórakoztatónak kell lenniük. És ezt meg is valósították.”

Ennyire összerúgta a port Kojima és a Konami!?

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu