GOG: egy felhős játékszolgáltatóval kötött megállapodást a CD Projekt!

A GOG (Good Old Games) játékait hamarosan egy másik felületen keresztül is játszhatjuk, ami néhány felhasználási példa során teljesen jó alternatíva lehet az eddigiekhez képest.

 

A CD Projekt bejelentette, hogy a GOG összeáll az Amazon Lunával, hogy a DRM-mentes játékait a felhős szolgáltatáson keresztül is játszhassuk. Így például ha nincs a közelünkben egy PC vagy egy laptop, akkor a mobilunkon is játszhatjuk a kiválasztott címeket a GOG-ról, és folytathatjuk otthon, ugyanis a felhős elmentések és az achievementek meg lesznek osztva a két platform között. A Luna kliensen keresztül is lehetőségünk adódik majd GOG-os játékok vásárlására, és így azok a címek is fel fognak bukkanni a GOG-os könyvtárunkban.

Az Amazon Luna jelenleg az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, illetve Spanyolországban érhető el. PC-n, Macen, iOS-en, Androidon, Fire tableteken, Fire TV-n, illetve néhány LG és Samsung okostelevííziókon is elérhetjük a Google Stadiához hasonló szolgáltatást (a Stadia persze már több mint egy éve, hogy leállt, és ma már nem is sokan emlékeznek rá), amit a saját kontrollerén kívül az Xbox One vagy a PlayStation 4 kontrollerével, vagy akár egérrel és billentyűzettel is használhatunk. Néhány játék esetében magát a telefonunkat is alkalmazhatjuk kontrollerként.

Az Amazon Luna üzleti modellje abban tér el, hogy nem játékokat vásárolunk rajtuk, hanem az előfizetési csatornákhoz való hozzáférést. Egy Luna+ előfizetés havi 10 dollár (kb. 4 ezer forint), és így több mint 100 játékot érhetünk el, például a Resident Evil 2 Remake-et, a Resident Evil 3 Remake-et, a Control Ultimate Editiont, a Sonic Maniát, a Tetris Effectet, a Yakuza Kiwami-t vagy a Yakuza Kiwami 2-t. A Ubisoft+ csatornáért havi 18 dollárt (7200 forintot), a Jackbox játékokért pedig havi 5 dollárt (2000 forintot) kell amúgy fizetni.

Érdekes bővítés a CD Projekttől, de a régi PC-s játékokat így is fel lehet karolni.

Forrás: VGC, GOG

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu