Dragon’s Dogma 2: komoly problémák merülhettek fel a PC-s változat esetében?!

Már csak egy nap van hátra a Dragon’s Dogma 2 megjelenéséig, és néhány korai PC-s játékos jelentős képkockasebesség-problémákat tapasztal…

 

 

A legújabb jelentések szerint a Dragon’s Dogma 2 PC-n képkockasebesség-problémákat produkál. Ám a Capcom tisztában van a helyzettel. Mivel már csak egy nap van hátra a játék megjelenéséig, a játék mögött álló csapat reméli, hogy gyorsan orvosolni tudják a gondokat.

Az első Dragon’s Dogma játék több mint 10 évvel ezelőtt, 2012-ben jelent meg, így nagy a várakozás a közelgő folytatás iránt.

A sok rajongó izgalmának felkeltésére a Dragon’s Dogma 2 karakterkészítőjét már a játék megjelenése előtt elérhetővé tették. Így a játékosok már a megjelenés előtt ráérezhetnek, mit tartogat számukra az akció-RPG. A karakteralkotó korai felfedése sok rajongó izgalmát fokozta.

Úgy tűnik, a játéknak PC-n képkockasebesség-problémái akadtak. A Capcom teljes mértékben tisztában van a helyzettel, mivel a cég reméli, hogy hamarosan orvosolni tudják a problémát. Azonban a játék megjelenéséig már nem valószínű, hogy sokat tehetnek. Így azok a játékosok, akik PC-n várják a játék érkezését, felkészülhetnek arra, hogy megtapasztalják ezt a bizonyos problémát.

 

Képkockasebesség-problémák a Dragon’s Dogma 2-ben

 

A Capcom foglalkozott a képkockasebesség-problémákkal kapcsolatos aggodalmakkal. Azt állítják, hogy az ok valószínűleg az adott területen lévő NPC-k száma miatt van. Az IGN megkeresésére a Capcom kijelentette, hogy bizonyos területeken belül a tartalom szintje okozza a képkocka sebességének csökkenését. Néhány ilyen esésről a korai játékosok arról számoltak be, hogy 30-40 FPS körüli értékre esik, így a teljesítmény meglehetősen következetlen.

A Capcom szóvivője kijelentette: „Bizonyos helyzetekben, amikor számos karakter jelenik meg egyszerre, a CPU-használat nagyon magas lehet, és ez befolyásolhatja a képkockasebességet”.

A Dragon’s Dogma 2 mögött álló csapat keresi azokat a megoldásokat, amelyekkel a jövőben javítani lehet a játék teljesítményén. Ám konkrét időkeretet sajnos nem adtak meg. Mivel a cím izgalmas játékmenetet ígér, a képkockasebességgel kapcsolatos problémák hátráltathatják a játékosok játékélményét.

A Capcom remélhetőleg gyorsan talál olyan megoldást, amely a képkockasebességet jobbá és egyenletesebbé teszi, mint a néhány korai játékos által tapasztalt esések. A képkockasebesség problémái hihetetlenül frusztrálóak lehetnek. Mivel a Dragon’s Dogma 2 egy ilyen várva várt játék, ezek a problémák remélhetőleg nem lesznek túl vészesek a megjelenéskor.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu