Project Birdseye: spinoffot kap a The Callisto Protocol! [VIDEO]

A Striking Distance Studios ráadásul ismerős helyszínen fogja elhelyezni a roguelike akciójátékot (ez is eltérés a The Callisto Protocoltól), de még sok kérdőjel van a projekt körül.

 

A Project Birdseye a Striking Distance Studios nagy tempójú, akciódús roguelike játéka, amely a Black Iron börtönben játszódik. Mivel a The Callisto Protocol is errefelé volt, minden bizonnyal lesznek ismerős helyszínek (ráadásul így a világépítés vagy a börtön assetjeinek létrehozása is sokkal könnyebb lesz a stúdió számára). 2023-ban egy kis csapat elkezdett dolgozni egy szenvedély projekten, amely a könnyen kezelhető és játszható, de szórakoztató roguelike-ok iránti megszállottságukból született.

A fejlesztők imádják a világot, amit a The Callisto Protocolhoz teremtettek, és szeretnének továbbra is képletesen ebben a homokozóban játszani. A Striking Distance Studios úgy gondolja, hogy a Black Iron börtön a tökéletes jövőbeli punk játszótér a csapat víziójának. Viszont ez nem jelenti azt, hogy ez lenne a The Callisto Protocol folytatása. Inkább egyfajta mellékküldetésként kell kezelni, mi pedig emiatt nevezzük spinoffnak.

Ez a projekt megtetszett a csapatnak, mert lehetővé tette számukra, hogy kibővítsék a The Callisto Protocol világát, és egy kicsit másra feszítsék ki a kreatív izmaikat anélkül, hogy befolyásolná a következő AAA játékuk fejlesztését. Mivel a The Callisto Protocol megjelenés utáni útjának nagy részét a közösség alakította, ezért volt értelme, hogy mindenkit bevonjanak a fejlesztés korai szakaszában, hogy lássák, a koncepció ugyanúgy tetszik-e nekünk, ahogy nekik is.

Szóval a Krafton rábólintott a Striking Distance Studios mellékprojektjére is, ugyanis a kiadónak ilyesmibe mindig van beleszólása. Egy kisebb bökkenő azért van a Project Birdseye-jal: egyrészt fogalmunk sincs, hogy mik a célplatformok (csak nem ezúttal is a Nintendo Switch utódja miatt nem mondják el?), másrészt pedig azt sem tudjuk, hogy ez a kisebb játék mikor fog megjelenni. Idén nem számítunk a Project Birdseye rajtjára. Talán 2025-ben.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu