Dragon’s Dogma 2: morbid megoldást találtak a játékosok a PC-s problémák javítására?!

„A Dragon’s Dogma 2-ben nagy mennyiségű CPU-használat jut minden egyes karakterre” – állítja a Capcom, amely teljesítményjavítást is tervez.

 

 

A Dragon’s Dogma 2 ma jelenik meg, szóval hamarosan mindenki játszhat vele. Egy dolgot azonban érdemes szem előtt tartani, ha valaki ezt a nyílt világú fantasy RPG-t tervezi megvásárolni. Kiderült ugyanis, hogy a DD2 PC-n egy elég „igényes” játék. Olyannyira, hogy még olyan részek is lesznek benne, amelyek 60 FPS alatt maradnak.

Azok a játékosok, akik azt tervezik, hogy megvásárolják és egy közép- vagy alsó kategóriás PC-n játszanak vele, a játék bizonyos részein elég durva szaggatásra és frame rate-esésre számíthatnak.

Úgy tűnik, a Dragon’s Dogma 2 nagy mennyiségű CPU-használatot rendel minden egyes karakterhez. A játék dinamikusan kiszámítja a fizikai jelenlétük hatását a különböző környezetekben. Bizonyos helyzetekben, amikor számos karakter jelenik meg egyszerre, a CPU-használat nagyon magas lehet. Ez pedig hatással lehet a képkocka sebességére is.

Nyilvánvaló, hogy ez ahhoz vezethet, hogy a teljesítmény nem a legjobb a világon. A Capcom készít majd patcheket ennek kijavítására. Állításuk szerint keresik „a lehetőségeket, hogy a jövőben javítsuk a teljesítményt”. Arról sem feledkezhetünk meg, hogy a DD2 sem Xbox Series X/S-en, sem PS5-ön nem fog 60FPS-sel futni. PS5-ön a teljesítménye állítólag hullámzó, de így is minden szempontból pozitív élményt nyújtott a tesztelők szerint.

 

A játékosok megoldása: nyírjuk ki az NPC-ket a Dragon’s Dogma 2-ben?!

 

Ahogy a Redditen láttuk, vannak olyan játékosok, akik azt tervezik, hogy NPC-gyilkolásba kezdenek. Bíznak benne, hogy ez javíthat a Dragon’s Dogma 2 teljesítményén. Egyesek azt javasolják, hogy olyan karaktereket öljenek meg, akiknek nincs jelentősége a történet szempontjából, és akiknek a halála semmitmondó. „Az optimalizálás annyira rossz, hogy egyesek tömeges népirtást akarnak elkövetni, hogy több FPS-t kapjanak” – mondja egy játékos. Meg kell jegyezni, hogy a Capcom komolyan veszi az NPC-k halálát a Dragon’s Dogma 2-ben, és nincs lehetőség az újraélesztésükre sem…

Forrás: IGN, Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu