A Valve „minden lehetőséget megragad egy gömb készítésére” [VIDEO]

STEAM DECK HÍREK – Tavaly év végén jutott el a boltokba a Steam Deck OLED kijelzős verziója, és ezt a Valve egy kifejezetten szokatlan módon ünnepelte meg… ést most el is magyarázta részletesebben Gabe Newell cége.

 

Tavaly a Valve fogott 100 OLED prototípust, és abból egy gömböt hozott létre. Ezzel bontott pezsgőt a cég, mert útjára engedték a Steam Deck OLED modelljét. Ezt aztán fel is használták a launch trailerhez, ugyanis nem valami számítógépes grafikát alkalmaztak (pedig megtehették volna), hanem hagyományos kamerás megoldással teremtették meg a videót a hordozható PC-nek.

Ezzzel kapcsolatban most egy olyan videót adott ki a Valve, ami a kulisszák mögé való betekintést ad. Hogyan jött létre a gömb, és milpp tudták egyszerre működésre bírni a 100 prototípust, hogy megvilágítsák a kérdéses jelenetet? A cégnek tehát kellett száz prototípus, egy egyedi gyártású és egy előregyártott alumíniumkeret kombinációja, amelyet a Valve hardver prototípusgyártó laboratóriumában dolgozók terveztek és építettek, aztán szükségük volt két összekapcsolt hálózati kapcsoló, amelyeket már régen nyugdíjaztak a Steamtől.

Kellett még egy régi, a The Internationalból megmaradt mobil hálózati állvány, amit a sarokban találtak, minden felesleges hálózati kábel, amit az informatikai irodákból összeszedtek, tucatnyi Deckmate Steam Deck tartó (ezt a Steam Deck közösség egyik tagja készítette, de még nem kapható), illetve több száz apró 3D-nyomtatott klipsz, rögzítő és konzol, hogy mindent összetartson.

Szoftveresen is volt kihívás. A Steam Deck Linux-alapú, és ahhoz, hogy minden kijelzőn ugyanaz legyen látható ugyanakkor, az OBS mellé az NDI nevű plugint használták, hogy LAN-on keresztül továbbítsák a videót, de egy olyan minta kellett, ami minden torzítást megszüntetett. Az eredeti gömbváz során használt CAD fájlokat kiegyenesítette a Valve, hogy letérképezze egy sík téren az összes OLED prototípus kijelzőjének helyét, majd egy nagy felbontású Adobe After Effects fájl jött létre, amiben animálni tudtak.

Végül a Valve nem bontotta szét a videó után a gömböt, hanem az aulába helyezték, így mindenki gyönyörködhet benne, ha ismét áramot kap. És igen, a Valve fejlesztői nyíltan kimondták: ha lehetőségük van egy gömb létrehozására, megteszik. Inkább ez mint bármelyik Valve-os IP hármas számú része…

Forrás: PCGamer, Valve

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu