Final Fantasy XVI: a The Rising Tide DLC mellett ingyenes frissítés is jön [VIDEO]

A tavaly nyáron PlayStation 5-re megjelent akció-RPG nem csak egy nagyobb DLC-vel fog bővülni, hanem jön egy ingyenes frissítés is a Final Fantasy XVI-hoz.

 

A The Rising Tide során egy névtelen levél érkezik a rejtekhelyre, amely egy igen különös kérést tartalmaz: Leviathan Dominantja, a rég elveszett vízi Eikon megmentésre szorul. Hogy eleget tegyenek a hívásnak, Clive-nak és társainak Mysidiába (egy kék ég alatti rejtett földre) kell utazniuk, ahol egy elfeledett nép tragikus történetét fedezik fel. Lesz egy új szövetséges is Shula személyében, aki felbecsülhetetlen értékű lesz Leviathan Dominantja megmentése során. Mysidiát úgy jellemezte a Square Enix, hogy a sötétség tengerének mélyén menedéket találnak azok, akik tudják, hol keressék. Ez egy elveszett oázist, amelyet nem érint a folyamatosan közeledő Blight. Smaragdzöld ágai alatt ember és állat egyaránt megtalálta végső menedékét.

Persze lesz egy új képesség is Leviathannal: meg lehet szelídíteni az áradatokat, és fojtsuk meg ellenségeinket közel és távol a víz Eikonjának szörnyű erejével. Az Eikonic Featje a Serpent’s Cry. Idézzünk meg Clive másik karjára egy tengerköpő kígyót, amely képes nagy távolságból is megtámadni az ellenséget a háromszög és a négyzet gomb használatával. Játékvégi (end game) tartalmi bővítés is van a Kairos Gate-tel. Ez akkor nyílik meg, ha az alapjátékot és a The Rising Tide DLC-t is végigjátszottuk. Küzdjük át magad 20 pályán, amelyek mindegyike egyre nehezebbé válik. Keressünk pontokat a harcok során, és használjuk fel őket Clive fejlesztésére. Maximáljuk a harci teljesítményt, hogy még több pontot szerezzünk. Találjunk új anyagokat és fegyvereket az egyes pályák végén, és a globális ranglétrán is felbukkanhatunk így. De ez még nem minden: miután megszereztük az összes Eikon erejét, valami történik Clive-val…

Nézzük, mit tartalmaz az 1.30-as frissítés, amihez nem kell a DLC: ez minden játékosnak elérhető lesz. A Quick Complete-tal gyorsan vissza lehet térni a küldetésadó karakterhez. A fontos karakteres küldetések ikonjai frissültek, az új Skill Set funkció lehetővé teszi, hogy akár öt egyedi Feat és Ability készletet is elmenthessünk; a képességek és kiegészítők a könnyebb használat érdekében ki lettek igazítva. Az új kezelési sémával a gombkiosztást módosíthatjuk, a fotó mód tónusjavítást, képernyőeffekteket és egyéb funkciókat kapott, és kb. 40 új orchestrion tekercs is van. A Final Fantasy XVI crossoverbe lép a Final Fantasy XIV-gyel április elején, és Japánban a Final Fantasy Brave Exviusszal is kollaborál áprilistól.

A Final Fantasy XVI 1.30-as frissítése ingyen, a The Rising Tide DLC-je pedig 20 dollárért (~8 ezer forintért) április 18-án érkezik, de az Expansion Pass (25 dollár/~10 ezer forint) megvételével az előző, Echoes of the Fallen DLC is a miénk lehet.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu