Milyen lesz a Microsoft Switch-klón Xbox konzolja? [VIDEO]

A Microsoft is be akar állítólag lépni arra a piacra, amit most lényegében a Nintendo Switch egyedül ural, ugyanis a Sony a PlayStation Vita után nem csinált dedikált handheld platformot (és mivel a PlayStation Portal önállóan nem használható és helyileg nem futtathatunk rajta semmit sem, nem tekintjük annak).

 

Jez Corden, a Windows Central egyik szerkesztője egy podcast során beszélt részletesebben a Microsoft még be sem jelentett, hordozható Xboxáról. Ő még februárban utalt erre a Switch-rivális eszközre a Twitteren, amikor pozitívan válaszolt a „handheld konzolon dolgozik az Xbox?” kérdésre. Ez nem csak azért jelentős hír, mert a Nintendo 3DS és a PlayStation Vita megszűnése után csak a Nintendo Switch tekinthető dedikált konzolnak, ami nem egy hordozható PC, másrészt pedig a Microsoft erre a piacra eddig egyáltalán nem tört be.

Az Xbox Two podcaston Corden új információkat közölt a handheld Xboxról. Egy új Xbox fejlesztőkészletet (devkitet) regisztráltak Dél-Koreában, és Corden szerint a cégnek már prototípusai is vannak a hordozható Xboxból. Ezek ráadásul új prototípusok, nem pedig a régiek, amik a korábbi pletykákban bukkantak fel, viszont elismerte, hogy hiába tesztelnek ilyen hardvert, ez még mindig nem garancia arra, hogy valóban meg is jelenjenek.

Corden szerint a kemény elemzésekre alapozva a Microsoft abszolút arra törekszik, hogy legyen egy handheld terméke, ami azért is lenne ütősebb a PlayStation Portalnál, mert HELYILEG is képes lenne a játékok futtatására (a PS Portal ugyanis jelenleg csak Remote Play-ezni tud a PlayStation 5-ünkről, holott elvileg arra is hivatott kellene, hogy legyen, hogy a PlayStation Plus címeket a felhőből játszhassuk…).

A hordozható eszközök reneszánszát a Nintendo Switch és a Valve Steam Deck hozta el. Utóbbi beindította a hordozható PC-k piacát, ugyanis az Asus ROG Ally, a Lenovo Legion Go, és még tucatnyi handheld számítógép jelent meg az utóbbi évek során. A Microsoft elgondolása emiatt is logikusnak tűnik.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu