Final Fantasy XVI: jó PC-n kiváló teljesítményre számíthatunk!

Yoshida Naoki (Yoshi-P), a Final Fantasy XVI producere szerint ha high-end, erős gépünk van (ezt nem részletezte, de mondjuk egy RTX 4080 és egy 13. generációs Intel Core i9 processzor), akkor Clive története kifejezetten jó frame rate-tel fog futni.

 

Yoshida kinn volt a PAX Easten, ahol például beszámolt a Rising Tide DLC-ről (amiről mi részletesebben írtunk már; itt csak annyit említünk, hogy április 18-án jön PlayStation 5-re az új területet, szövetségest és Eikont tartalmazó pakk), és az MMORPG.com-nak a PC portról mondott pár érdekes dolgot. Nem lesz egy satyna, lustán összedobott PC port (ilyesminek a Final Fantasy XIII átiratát nevezhetnénk).

„Ami pedig azt illeti, hogy jobb teljesítményt nyújt egy PC-n, mint egy PlayStation 5-ön… Ha nagyon csúcskategóriás PC-d van, akkor valószínűleg jobb grafikai részletességet és teljesítményt kapsz. De ha egy gyengébb PC-d van, akkor nem fogod tudni felvenni a versenyt a PlayStation 5-tel. A mérnökeink jelenleg is dolgoznak az optimalizáláson, és azon, hogy kiderítsék, hol vannak a határok.

Láttunk már olyan konfigokat, amelyeken a frame rate helyenként 100 FPS fölé emelkedik, de ez ismét csak a hardveredtől függ. Jelenleg is rengeteg tesztet végzünk ezzel kapcsolatban. De minél jobb a hardvered, annál jobb lesz a látvány. Ez megint egy olyan dolog, hogy ha ultraszéles monitorod van, és másodpercenként 100 képkockát akarsz elérni rajta, akkor lehet, hogy nem fogod elérni, de ha egy csúcskategóriás PC-d van, akkor igen, lehet, hogy képes leszel rá,” mondta Yoshida.

A producer szerint sok csúszka lesz a Final Fantasy XVI PC portjában, amivel kapcsolatban még nem hogy a rendszerigényt nem közölte a Square Enix, még azt sem tudni, hogy lesz-e benne például sugárkövetés. A Final Fantasy XV-ben voltak nagyobb felbontású textúrák, jobb árnyékok és megvilágítás, Nvidia Hairworks, VXAO, Turf Effects és Shadow Libs is, míg a Final Fantasy VII Remake portja nem volt nagyon kifinomult.

A Denuvo biztosan rontani fog a teljesítményen. Mert ez biztosan lesz a játékban.

Forrás: WCCFTech, MMORPG.com

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu