A Dragon Age alkotója nem akarja túlhypeolni új játékát!

Marc Laidlaw, aki több mint egy évtizedig irányítgatta a Dragon Age franchise jövőjét a BioWare-nél, a minap jelentette be következő játékát, amin az új stúdiója dolgozik néhány éve.

 

A minap már beszámoltunk az Eternal Strandsről, amin a Yellow Brick Games már 2020 óta dolgozik. A stúdió csendben készült a projekttel, és a PCGamer a Game Developers Conference-en, a játék bejelentése előtt már elbeszélgetett Laidlaw-val, aki ekkor még nem beszélt konkrétan a játékról, de ettől még elmondta, miképp áll hozzá a fejlesztéshez; pozitívan vélekedett a Larian Studiosról és a Supergiant Gamesről (Baldur’s Gate 3, Hades), és kifejezetten szimpatikus hozzáállással bír…

„A Yellow Brickkel kapcsolatban a személyes céljaim nem az RPG-k újradefiniálása vagy bármi ilyesmi körül forogtak részben azért, mert nem mondanám, hogy amit csinálunk, az RPG abban a klasszikus értelemben. Egyszerűen csak nem akarok semmit agyonhypeolni. Én csak úgy fogok tenni, mintha így vélekednék: „Nézzétek, ez egy videojáték, és remélem, hogy nagyon élvezitek, mert én csináltam, és egy csapat ember velem együtt, és reméljük, hogy jól fogjátok érezni magatokat.”

Szerintem a Baldur’s Gate 3 a Divinity: Original Sin 1 és 2, valamint az azokat megelőző összes többi Divinity-játék eredménye, és annak felismerése, hogy a legtöbb stúdió nem találja meg azonnal a varázslatot. Nagyon izgatott vagyok, mert azt látom, hogy azok a csapatok, amelyeknek sikerült együtt maradniuk, tényleg beleássák magukat és felemelik azt, amin már akkor elkezdtek dolgozni. A legnagyobb dolog számomra az, hogy a nap végén minden ember, aki ezen dolgozik, továbbra is együtt szeretne dolgozni. Ez lenne a kedvenc sikerem, mert ez azt jelenti, hogy olyan helyzetben vagyunk, hogy azt mondhatjuk: Király, mit tanultunk most, hogy már tényleg ismerjük egymást? Mit tudunk?”, mondta Laidlaw.

Laidlaw mentalitása nyíltan tükrözi, hogy óvatosan állt hozzá mindehhez, és nem jelentette be már 2021-ben (vagy egy kicsit később) a játékot, hanem csak akkor, amikor már magabiztosan állhatott a közönség elé vele.

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu