Letartózhattatták a Nintendo Live 2024-et fenyegető személyt

A Nintendo nemrég több rendezvényt is törölt, amit Tokióban rendezett volna meg, ugyanis biztonsági okokra hivatkozva inkább az emberek biztonságát tekintette elsődlegesnek; most viszont azt hallani, hogy a fenyegetőző személy csuklóján kattant a bilincs.

 

Egy japán napilap, a Kyoto Shimbun alapján számolt be arról a 4Gamer, hogy a fenyegetőző személy egy huszonéves férfi volt, aki Ibaraki körzetben kormányzati dolgozóként tevékenykedik. Azzal gyanúsítják, hogy 2023-ban a Nintendo hivatalos weboldalán keresztül több halálos fenyegetést küldött be, ezzel keresztbe téve a nagy N üzleti tevékenységeinek. Nem tudni, hogy az illető miért cselekedett így, de az biztos, hogy tavaly decemberben közölte a Nintendo, hogy biztonsági okokból törölnie kellett pár rendezvényt Tokióban.

A Splatoon Koshien 2023 National Finals, továbbá a Nintendo Live 2024 törlése mellett döntött a Nintendo, mert a cég szerint nem tudta volna megfelelően biztosítani a fogyasztói számára a biztonságot. Előbbit Tokió Ota Sogo Gymnasium épületében tartotta volna meg a japán cég december 16-án és 17-én, míg utóbbi Tokio Big Sight kiállítóközpontjában lett volna megtartva január 20-án és 21-én. A Nintendo Live 2024-re tervezett Splatoon 3-világbajnokság és a Mario Kart 8 Deluxe-világbajnokság április során be lesz pótolva.

2022-ben tért vissza Japánban a pandémia után a Nintendo Live, és a japán cég rajongói fesztiválja annyira nagy sikert aratott, hogy a nagy N végül máshol is útnak indította ezt. A Nintendo Live 2023 már az Egyesült Államokban is jelen volt, ugyanis tavaly szeptemberben Seattle-ben rendezte meg a cég. Itt ki lehetett próbálni több Nintendo Switch-játékot, de voltak élő előadások, bajnokságok, fotózkodási lehetőségek, és más tevékenységeket is el lehetett ott végezni. Európában mikor fog ilyesmit csinálni a Nintendo? Talán erre is sort fog keríteni a cég.

Érthetetlen, hogy a huszonéves fiatalember miért döntött úgy, hogy mindenkinek keresztbe tesz a fenyegetőzésével, de remélhetőleg méltó módon el fogja nyerni büntetését, mert ilyesmivel rossz viccelődni is.

Forrás: VGC, 4Gamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu