A tömeges leépítéseket és kirúgásokat kritizálja a Baldur’s Gate 3 kiadásért felelős igazgatója!

A Game Developers Choice Awardson Michael Douse, a Baldur’s Gate 3 kiadásért felelős igazgatója kifejezetten erős véleményt alkotott a játékiparról, ugyanis mostanában szinte heti rendszerességgel halljuk, hogy ebből vagy abból a stúdióból most X embert bocsátottak el (de még ezen túl is mondhatnánk az Apple példáját, amiről tegnap volt szó).

 

Douse a Game File-lal beszélgetett el a témáról, és felettébb kritikus hangnemet ütött meg a tömeges elbocsátásokat látva: „Ezek kiküszöbölhető hibák. Ennyi az egész. Ezért látod egyiket a másik után, mert a vállalatok azt mondják: „Na végre. Most már mi is megtehetjük. Már régóta meg akartuk csinálni. Mindenki más is. Akkor miért ne tennénk mi is?” Ez tényleg beteges. Meg kellene alázkodnunk ettől az időszaktól. Nem úgy érzem, hogy ez az időszak megalázóan hat ránk, mint iparágra.

Egyik vállalatot sem fenyegeti a csőd veszélye. Csak az a veszély fenyegeti őket, hogy felbosszantják a részvényeseket. És ez így van rendjén. Így működnek. Egy részvénytársaság feladata, hogy növekedést hozzon létre a részvényesei számára… Nem az, hogy boldog légkört teremtsen az alkalmazottaknak. Ha olyan játékokat hoznánk létre, amilyeneket szerettünk volna, a tőzsdére lépés talán több pénzt hozna, de ez ellentétes lenne azzal a minőségi részével, amit csinálni próbálunk, tehát nem tenné jobbá a játékainkat. Csak elsietnénk a dolgokat,” mondta Douse.

Szerinte a jobb tervezés és vezetőség meg tudta volna a legrosszabbakat akadályozni, és a részvényeseknek inkább a részvények értéke, nem pedig a fejlesztők jóléte az elsődleges. Douse Swen Vincke mentalitására és a Larian képességére mutatott rá: a belga cég kockázatos lépéseket tett, és ez a két tényező van a Larian sikere mögött az utóbbi évek során. De Vincke dönt arról, hogy tőzsdére megy-e a cég, de úgy látja, hogy ez sosem fog bekövetkezni.

Kritikus, de igazságos hangnemet ütött meg. Talán tényleg sokaknak a pénz lett az elsődleges, de amikor mindez csak annyit módosít, hogy a vezetőség esetleg néhány nappal kevesebb ideig nyaral, akkor inkább a kevesebbet kézhez kapó embereket kellene segíteni.

Forrás: PCGamer, Game File

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu