Counter-Strike 2: végre olyan lett a játék, amilyennek a Valve megálmodta?!

A Counter-Strike 2 történelmének legjobb pillanatában van. Egy hónap alatt kétszer is megdöntötte az egyidejű felhasználói rekordot!

 

 

A Counter-Strike 2 indulása sokkal eseménydúsabb volt, mint amire számítottunk. A taktikai lövöldözős játék új verziója technikai problémákkal és az előző változatnál jóval kevesebb tartalommal érkezett. Mindez a cím életének első két hónapjában érezhető játékoscsökkenést eredményezett. A negatív kontextus azonban csak motiválta a fejlesztőket, akik több tucatnyi frissítést és javítást adtak ki, hogy a történelmi jelentőségűnek ígérkező visszatérés teljes legyen. A játék most a legjobb formáját hozza. Kevesebb mint egy hónap alatt másodszor is megdöntötte az egyidejű felhasználói rekordot.

 

A Counter-Strike 2 visszatér a csúcsra

 

Múlt vasárnap a Counter-Strike 2 1 618 685 egyidejű felhasználóval (a SteamDB-n után) ért el csúcsot. Ez a szám minden idők legmagasabb értéke a játék ezen konkrét verziója számára. Az egész franchise – a Global Offensive-t és a korábbi verziókat is beleértve – tekintetében tavaly nyár eleje óta a legmagasabb. A pozitívumok itt nem állnak meg.

A CS2 az utolsó hónapban felülmúlta a CSGO egész márciusra vonatkozó számait, valamint az utóbbi játék indulásakor elért számait is.

A tendencia fenntartása a következő hónapokban sem lesz könnyű feladat. Ám semmi sem utal arra, hogy a Valve munkája véget ért volna. A fejlesztő továbbra is folytatja a játék fejlesztését és a további tartalmak hozzáadását. A 2022 vége óta változatlan aktív pályák rotációja (ha a Global Offensive korszakot is beleszámítjuk) szintén a küszöbön állhat. A következő hónapokban lehetőség nyílhat a CS2 történetének első hadműveletének – vagy más eseményének – bevezetésére is.

A Valve illetékesei biztosították a felhasználókat arról, hogy bár az indulás elmaradt a várakozásoktól, az early access a leggyorsabb módja annak, hogy a Counter-Strike 2-t a játék olyan változatává tegyék, amilyet mindannyian élvezni szeretnénk. Nem mondjuk, hogy nem voltunk gyanakvóak ezzel a tervvel kapcsolatban, de ennyi hónap után úgy tűnik, igazuk volt.

Forrás: SteamDB

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu