Yoshi-P: „Talán itt az ideje egy új Final Fantasy Tacticsnek!”

A Final Fantasy XIV rendezője és a Final Fantasy XVI producere mellett Kujiraoka Taeko (a Final Fantasy XVI DLC-inek rendezője, továbbá a lokalizációs igazgató, Michael-Christopher Koji Fox beszélgetett el a PAX Easten a franchise egyik spin-offjáról.

 

Yoshi-P (avagy Yoshida Naoki), Kujiraoka és Koji Fox is támogatását fejezte ki a TheGamernek adott interjújukban a Final Fantasy Tacticsszel kapcsolatban. Az már biztos, hogy ha új játék készülne, ahhoz nem a Final Fantasy XVI környezetét használnák. Yoshida nem akarja ugyanazt a történetet elsütni, hogy végül az egy másik sztorivá változzon, Fox pedig gúnyosan Final Fantasy XVI Tacticsnek nevezné ezt a koncepciót.

Yoshida abban is kétkedik, hogy az Eikonok, illetve azok nagyobb méretű harcai el tudnának helyezkedni egy rácsos, körökre osztott formátumú harci terepen és rendszerben. Hány négyzet lenne egy Eikon, illetve mi történne a várakozási idő során, amíg a többi karakter cselekszik? Ennek ellenére Yoshida úgy gondolja, hogy a jelenlegi Final Fantasy-csapat tagjai mind rajonganak a Tactics spin-offokért, amik jól passzolnak a Final Fantasy XVI-féle történetmeséléshez, így szerinte talán itt az ideje egy új résznek…

Viszont manapság rengeteg körökre osztott taktikai játék van a piacon, miután a Firaxistól az XCOM jelenleg pihen, és a Nintendótól a Fire Emblem: Awakening óta ez az IP is elég sokat szerepel mostanság. Ha a Square Enix végül mégis amellett döntene, hogy legyen egy új Final Fantasy Tactics, akkor már az a kérdés, hogy ez egy olcsóbban kivitelezhető HD-2D-s elképzelés lenne? Vagy esetleg a japán kiadó mindent beleadva egy nagyobb büdzsével egy 3D-s epizódot teremtene?

A Final Fantasy népszerűsége miatt a játék a neve miatt is el tudná adni magát függetlenül attól, hogy melyik koncepció mellett teszi le a garast a Square Enix. Majd kiderül, hogy Yoshidáék elképzelése tényleg zöld utat kap-e. Mindez az igazgatóságon múlik, nem rajtuk.

Forrás: PCGamer, TheGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu