Nintendo Switch: a több memória is javít a teljesítményén! [VIDEO]

Bár sok esetben számottevően nem javult a játékok frame rate-je a hardveresen módosított Nintendo Switchen, az egyik esetben egy, nem a konzolra szánt felbontáson is képes volt futni valamelyik játék.

 

A Famiboards fórumon egy YouTube-os, Naga bemutatta, hogy miképp tuningolt fel egy OLED Nintendo Switchet. A Nintendo ráhegesztette az alaplapra a memóriamodulokat, amiket lecserélt két 4 GB-os modulra, így az eddigi 4 GB helyett dupla annyi RAM lett a hybrid platformon. Elsőre bár ez nem tűnik nagy módosításnak, a több memória is jobb teljesítményt képes kicsikarni néhány játékból!

Vannak olyan játékok a lent beágyazott videóban, ahol a +4 GB RAM nem hozott semmilyen változást, mert úgy lettek létrehozva, hogy kemény limit legyen bennük, azaz továbbra is csak négy gigabájtot alkalmaznak. Más címek esetében pedig a plusz RAM ki lett használva. A Mortal Kombat 1, a Kingdom Come: Deliverance, illetve az Alien Isolation sokkal jobban fut az alap hardvernél a megemelt órajellel. A nagy meglepetés viszont egy first-party exkluzív.

A The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom ugyanis 4K felbontáson is képes futni (a videóban 8:27-től), bár azért hozzá kell rögvest tenni azt is, hogy a teljesítménye nem valami kimagasló. De a nagy N nem is úgy tervezte, hogy Link kalandja ezen a felbontáson működjön, szóval ez érthető. Ez az eredmény viszont előre is mutathat: talán direkt úgy fejlesztette a Nintendo, hogy a későbbiekben (értsd: a még be sem jelentett Nintendo Switch-utód) még erősebb hardveren is képes legyen plusz munka nélkül jó teljesítménnyel futni.

A Nintendo Switch 2 (vagy akármi is lesz a neve) az április elsejével elindult üzleti évben be lesz jelentve, és a pletykák szerint 2025 elején (tehát az utolsó üzleti negyedévben) meg is fog jelenni. Állítólag a T239-es Nvidia chipet használja, és a sugárkövetéses teljesítménye sem lesz gyenge az Nvidia DLSS Ray Reconstruction jóvoltából.

Forrás: WCCFTech, Famiboards

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu