Nintendo Switch: az egyik komponense tényleg valóban visszafogja [VIDEO]

Eddig is sejteni lehetett, hogy a Nintendo hét éve megjelent hybrid platformja az egyik alkatrésze miatt nem tud jobb teljesítményt elérni, de erre most már videós bizonyíték van, ugyanis látni lehet, hogy egy kisebb különbség mekkora módosítást érhet e a nagy N konzolján.

 

Nem is lehet elvárni azt a Nintendo Switchtől, hogy lépést tudjon tartani a PlayStation 4-gyel és az Xbox One-nal, de azért ennél jobb szintet is elérhetne a platform egy kisebb módosítással. Nemrég beszámoltunk már arról, hogy egy Nintendo Switch OLED 4 helyett 8 GB RAM-mal miképp mutatott fel jobb teljesítményt a Mortal Kombat 1-ben vagy a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdomban. Ugyanez a YouTube-os egy másik OLED Switch teljesítményét javította, de ezúttal egy lépéssel messzebbre ment.

Ezúttal is 8 gigabájt RAM van a konzolban (SK Hynix NEI), de ezúttal alaposan megnövelte a memória órajelét is. Az eredmény kifejezetten döbbenetes: tényleg a memória húzza vissza a konzol teljesítményét. Ha 3050 MHz-re felhúznánk a RAM órajelét, a The Legend of Zelda: Breath of the Wild majdnem 60 FPS-sel fut! A Hogwarts Legacy és a The Witcher 3: Wild Hunt Switch portja is javulást mutatott fe: a tuningolt RAM ugyanis mindkét esetben több mint 30 FPS-t eredményez stabilan, majdnem minden felvétel során.

Persze hozzá kell tenni, hogy a Nintendo Switch hűtési rendszerét nem arra találták ki, hogy ennyire megemelt órajellel fusson a memória benne, úgyhogy a rendeltetésszerű használat során nagyobb hőtermelés keletkezne, és akár túl is melegedhet a handheld. Remélhetőleg a továbbra is az Nvidia technológiájára építő utód, ami hivatalosan még be sincs jelentve (az sem biztos, hogy Switch 2 lesz a neve), nem fog ilyen problémákba ütközni; ehhez a T239-es chip jobb teljesítménye stabilabb frame rate-et és nagyobb felbontást jelent majd.

Vajon a Nintendo mikor mutatja be az új hardvert?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu