The Elder Scrolls 6: korai még várnunk rá, vagy hihetünk a Bethesdának?!

A Bethesda legutóbbi nyilatkozatai a The Elder Scrolls 6 játszható állapotáról nem biztos, hogy jót jelentenek a játék megjelenési dátumára nézve…

 

 

Több fejlesztés alatt álló játék is szerepel a legjobban várt címek listáján, és a The Elder Scrolls 6 már jó ideje a csúcson van. Az eredetileg még 2018-ban, az E3-on bejelentett TES6 a Bethesda következő nagy projektje.

A fejlesztő legújabb megjegyzései azonban rossz híreket jelenthetnek azoknak, akik a játék mielőbbi megjelenésében reménykednek.

A The Elder Scrolls 6 iránti várakozás azóta tapintható, hogy a 36 másodperces teaser trailer még 2018-ban napvilágot látott. Közel hat évvel később a Bethesda egészen a közelmúltig meglehetősen hallgatott a játék előrehaladásáról. A The Elder Scrolls 30. évfordulójának tiszteletére ugyanis utalásokat tettek arra, hogy a TES6 már játszható állapotban van. A közlemény azt állította: „Végül, de nem utolsósorban, igen, fejlesztjük a következő fejezetet – a The Elder Scrolls 6-ot. Már most, amikor visszatérünk Tamrielbe és játszunk a korai buildekkel, ugyanaz az öröm, izgalom és a kaland ígérete tölt el minket”.

Ez a hír első hallásra izgalmas, de ha összevetjük a Bethesda legújabb játékának, a Starfieldnek az idővonalával, akkor ez valóban adhat némi támpontot a játék megjelenési dátumára. A rossz hír az, hogy ez hosszú várakozásra utal.

Nagyszerű, hogy végre kapunk valamiféle frissítést a Bethesdától. A Starfield és annak fejlesztési ciklusát vizsgálva talán kiderül, hogy mikor jelenik meg végre a TES6. A Bethesda még 2018-ban megerősítette, hogy a Starfield játszható állapotban van. Ez öt teljes évvel azelőtt volt, hogy a játék napvilágot látott volna. Ha a The Elder Scrolls 6 is hasonló idővonalon halad, akkor ez azt jelenti, hogy a várakozás hosszabbra nyúlhat…

 

A Starfield fejlesztése betekintést adhat a The Elder Scrolls 6 játékba

 

A The Elder Scrolls 6 legnagyobb problémája, hogy a Bethesda túl korán dobta le a bejelentést. Bruce Nesmith, a Skyrim egykori vezető tervezőjének legutóbbi kommentárjai szerint a Bethesda túl gyorsan jelentette be a TES6-ot. A Nesmith-nek adott interjúból kiderült, hogy a Bethesda már 2018-ban megerősítette a játékot, hogy kielégítse a rajongók igényeit. Ám úgy tűnik, ez a döntés most visszaütött a stúdióra. Hiszen a várakozás most hosszabbnak tűnik, mint valaha.

Ha a Starfield fejlesztési ciklusa valóban a The Elder Scrolls 6 idővonalát jelzi, akkor az izgatottak türelmi próbatétel elé nézhetnek.

 

A TES6 titokzatosságba burkolózik

 

Egyetlen rövid teaser trailerrel és aprócska frissítésekkel a The Elder Scrolls 6 érdekes helyzetben van. A játék az utóbbi évek egyik legjobban várt bejelentése. Ám továbbra sincs semmi kézzelfogható bizonyíték arra, hogy mennyire tart a gyártás.

Az elvárások magasabbak, mint valaha, és ha a játék még mindig öt év múlva érkezik, akkor ez a léc évről évre csak egyre magasabbra kerül.

Azonban minden játék fejlesztési ciklusa más és más. Csak azért, mert a Starfield idővonala egyirányú volt, nem jelenti azt, hogy a TES6 pontosan ugyanilyen ciklusú. Mivel a játék már régóta fejlesztés alatt áll, valójában hamarabb érkezhet a vártnál. Ám ez azt is jelenti, hogy hosszabb ideig is eltarthat. A Bethesda kényes helyzetben van, de bármennyi ideig is tart a játék, hihetetlen megkönnyebbülés lesz, amikor a The Elder Scrolls 6 végre megérkezik…

Forrás: Kotaku

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu