Fallout 4: íme, így javítható ki az egyik kritikus, PS5-ön jelentkező hiba!

Ha azon gondolkodsz, hogyan javíthatod ki a Fallout 4 „Crashing on Startup” PS5-hibáját, segítünk. Itt van minden, amit tudnod kell a probléma kezeléséhez.

 

 

Nem ritka, hogy a játékokban különféle hibák fordulnak elő, amelyeket a játékosok még évekkel a megjelenés után is tapasztalnak. Különösen, ha a játék rendszeres frissítéseken esik át. (Még inkább, ha az illető egy Bethesda-játék…) Sajnos ez a sors jutott a Fallout 4 néhány játékosának is. Hiszen még next-gen konzol használata esetén is gyakorta összeomolhat a játék.

Ebben az útmutatóban azonban eláruljuk, hogyan lehet kijavítani a Fallout 4 PS5 egy kritikus hibáját, azoknak, akik úgy találják, hogy a játék indításkor összeomlik.

Sok játékos számolt be arról, hogy PS5-ös konzoljukon nem is tudják futtatni a Fallout 4-et. És bár ennek az okát már kiderítették, elég izgalmas.

 

Mi ez a Fallout 4 „Crashing on Startup” PS5-ös hiba?!

 

A hibái ellenére is rengetegen szeretik a Fallout 4-et. Ezért a „Crash Error” megjelenése után a játékosok gyorsan rájöttek az okára. Az egyik legjellemzőbb hiba, ami miatt a játék össze szokott omlani, az a DLC-inkompatibilitás. Vagyis, indításkor néhány konfliktusos fájl miatt a játék kifagyhat. Ebben az esetben a Wastelander Workshop és az Automatron bővítmény lehet a ludas.

Ennek eredményeképpen ideiglenesen kiküszöbölhetjük a PS5 indításakor bekövetkező összeomlást a fent leírt DLC-k eltávolításával. Ez persze frusztráló, hiszen nem azért fizettünk értük, hogy ne játszhassunk velük.

Fontos megjegyezni azonban, hogy ez csak ideiglenes megoldás, hiszen 2024. április 25-én jelenik meg a next-gen frissítés, ami ezt a problémát állítólag orvosolni fogja.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a DLC-k vezérlése a PS5-ön kissé zavaros lehet. Ezért javasoljuk a következő a lépéseket:

 

  • Menj a Fallout 4 fölé, és lépj az Opciók menübe.
  • Ezután menj a Manage Game Content (Játéktartalom kezelése) menüpontra.
  • Ezt követően keresd meg a DLC-k listáján a Wastelander Workshopot és az Automatront, és távolítsd el őket.
  • Végül indítsd el a játékot, és a hiba el fog tűnni.

 

Alternatív megoldásként egyszerűen teljesen eltávolíthatja a játékot. Ebben az esetben a telepítés során ki kell törölnie a problémás DLC-ket. Ezután a Fallout 4 telepítése után ki kell kapcsolnia az automatikus frissítések letöltését. Ezt azért kell megtenni, hogy a Wastelander Workshop és az Automatron ne kerüljön véletlenül telepítésre, és ne kelljen mindent újra megcsinálni.

Ez minden, amit tudnod kell a Fallout 4 „Crashing on Startup” PS5-ös hiba javításáról. Így elkezdheted a játékot, bár a tartalom egy része nélkül. Mindazonáltal úgy tűnik, hogy a next-gen frissítéssel a fejlesztők megszüntetik ezt a hibát. Lehet, érdemesebb most már kivárni a jövő hetet…

Forrás: GameLeap

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu