Önjátszó játékokra készül fel a Sony?

Egy szabadalom szerint olyan játékok is felbukkanhatnak akár már a PlayStation 5-ön, ahol automatikusan történnek a dolgok, ami akkor tud hasznos lenni, ha egy játékban nagyon elakadnánk, és hiába próbálkozunk valamivel, csak nem akaródzik megszületni az eredmény.

 

Egy olyan mesterséges intelligenciával meghajtott szabadalomról írt a GameRant, ami szerint a játékok részei maguktól játszódnának. Az Auto-Play Mode egy MI-modelt használna, ami megtanulná, hogy miképp szimulálja a játékmenet stílusát, és ehhez a felhő alapú szolgátatásokról, így például a PlayStation Networkről venné az információt. A szabadalom többféle implementációt is megemlít, így talán a Sony sem döntött még a végleges módszerről.

Vagy emulálja a játékos egyedi játékmeneti stíusát úgy, hogy néhány ismétlődő szekcióból tanul, vagy az előre kiszámítható grindolós tartalmak előtt lehetőséget kap a játékos arra, hogy a bizonyos ismétlődő játékmenet előtt bekapcsoljuk azt. A játék közben bármikor folytatni lehetne az Auto-Play Mode-ot, vagy egy értesítést kaphatunk arról, ha a grindolós szekció befejeződött. Így például ha egy RPG-ben grindolnánk, akkor hagyhatnánk a gépet csinálni, mi meg elmehetünk ebédelni, és a mobilunkon jöhetne az értesítő arról, hogy lehet folytatni a játékot.

A technológia megosztó lesz: lesznek oldschool, régivágású játékosok, akik inkább időt és energiát szánnak a grindolásra, hogy tényleg az ő munkájukból született gyümölcsöt fogyassza képletesen el, de mások pedig örömmel fogadnák, ha egy unalmasabb grindolós RPG-szekcióban ne kelljen rengeteg időt arra szánni, hogy egy bizonyos szintet érjenek el a csapat karakterei. Azért is mondjuk az RPG-t, mert a szabadalom arra utal, hogy külsős, third-party játékok is alkamazhatják az Auto-Play Mode-ot, így a PlayStation Networkről gyűjtött adatokat itt is be lehetne vetni.

Az elképzelés érdekes, de ne feledjük, hogy nem minden szabadalomból szokott valódi eredmény születni. Ez is lehet, hogy végül nem születik meg. De az is lehet, hogy például a PlayStation 5 Pro egyik technológiai eleme lesz, ha már a felskálázás (PlayStation Spectral Super Resolution) is MI-alapú lesz.

Forrás: GameRant

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu