Deliver Us The Moon: váratlanul feltámadt a Nintendo Switch port! [VIDEO]

Ilyesmit nagyon ritkán látunk: bejelentenek egy játékból egy Switch konverziót, amit először törölnek, majd több évvel később (!) jön a közlemény, miszerint mégis fejlesztés alatt áll a port a nagy N platformjára…

 

A KeokeN Interactive és a Wired Productions közölte, hogy négy évvel a Switch port törlése után a Deliver Us The Moon mégis készül a Nintendo hybrid platformjára. A KeokeN fejlesztői és testvérei, Paul és Koen Deetman így nyilatkoztak a sajtóközleményben: „Nagy örömmel jelentjük be, hogy a Deliver Us The Moon hamarosan megérkezik a Switch-re, köszönhetően a Wired Productions-szel való újabb értékes együttműködésünknek. Azzal, hogy a magával ragadó élményünket erre a konzolra hozzuk, új utakat nyitunk a játékosok előtt, hogy bárhol is legyenek, belemerüljenek a világunkba. Tartsatok velünk ezen az izgalmas utazáson, alig várjuk, hogy eljuttassuk ezt a kalandot a Nintendo-rajongókhoz világszerte.”

Leo Zullo, a Wired Productions társalapítója és ügyvezető igazgatója hozzátette: „A Deliver Us The Moon és a Wired története 2019 elején kezdődött a PAX-on. Imádtuk a játékot, de ami még fontosabb: úgy éreztük, hogy kötődünk a Deetman testvérekhez és az értékeikhez. Az, hogy öt évvel később még mindig a Deliver Us The Moon utolsó kirakós darabján dolgozunk, valami különleges. A KeokeN Interactive az egyik legjobb történetmesélő, és hogy a Switch játékosok megtapasztalhassák ezt a játékot, azt egy időben senki sem gondolta volna, hogy technikailag lehetséges, de nagyon boldog vagyok, hogy ma itt lehetek, újra a küldetésirányításban, és visszaszámolom a napokat a felszállásig.”

A Deliver Us The Moon egy sci-fi thriller, amely egy apokaliptikus közeljövőben játszódik, ahol a Föld természeti erőforrásai kimerültek. Az energiaválság megoldására törekedve a globális hatalmak létrehozták a Világűrügynökséget (World Space Agency = WSA), és a Holdon ígéretes új energiaforrást biztosítottak. A WSA gyarmatosította és működtette a Holdat, mígnem egy végzetes éjszakán minden kommunikáció megszűnt a Földdel, és az energiaforrás elveszett. Most, évekkel később, a Föld utolsó űrhajósának szerepét vesszük át egy „siker vagy halál” küldetésen, hogy kiderítsük, mi történt, és megmentsük az emberiséget. A kaland során egyetlen társunk egy ASE nevű kis robot. Együtt bejárjuk a Holdat, felfedezzük az elhagyott létesítményeket, nyomokat gyűjtünk, és végül felfedjük a rég eltűntek titkait és rejtett terveit.

Az elbeszélés olyan aktuális kérdésekre összpontosít, mint az éghajlatváltozás és a világ természeti erőforrásainak kimerülése. Tapasztaljuk meg a belső és külső nézetes játékmenetet, miközben a Deliver Us The Moon (ami Unreal Engine 4-et használ) egy műfaji kalanddal teli elbeszélő kalandra visz el. Indítsunk el egy rakétát a Földről, utazzunk át a WSA űrállomáson, és fedezzük fel a nyílt holdi tájat súlytalan szabadsággal gyalog, holdjáróval, vagy egysínű vonattal. A korábbi holdi küldetések romjai számos történetet és titkot rejtenek. Használjuk az astrotool-t, hogy feltárjuk a holdi kolónia történetét. Az ASE drónnal használhatjuk az emberiség legnagyobb technológiáját az újkori űrruhák, vágólézerek, rakéták és robotkarok közül.

Az oxigénpalackok kifogyásával és az űr véget nem érő ürességével az életben maradás nem lesz olyan egyszerű. Győzzük le az akadályokat, az utat elzáró veszélyeket, és fedezzük fel a múlt titkait a különböző eszközökkel és az eszünkkel, hogy bonyolult rejtvényeket oldjunk meg. A filmművészet legnagyobb sci-fi alkotásai által inspirált Deliver Us The Moon három órányi eredeti zenével és a filmekkel vetekedő, lenyűgöző soundtrackkel rendelkezik.

A Deliver Us The Moon Nintendo Switch portja valamikor idén érkezik. Ezen túl már régóta elérhető PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu