Tokyo Game Show 2015 – Sony Összefoglaló [FRISSÍTVE: TGS ÉLŐBEN ITT + TRAILEREK!]

ELŐZETES – Eljött hát az évnek újfent az az izgalmas időszaka, mikor a videójáték ipar csak úgy zúdítja ránk az újdonságokat, ötleteket és terveket méghozzá olyan sebességgel, hogy azt követni is csupán nehézkesen tudja a laikus játékrajongó. Ezúttal a PS4Pro célja pedig nem más, hogy az információ tengerbe utat mutasson nektek, és összefoglalja azokat a valóban érdekes és fontos információkat, amik a Tokyo Game Show keretein belül hangzottak el. Kezdjük is el a sort a Sony konferenciájával.

Így, a Sony műsora végén azt már előre elmerem mondani, hogy a Sony megint csak nem hagyta, hogy csalódjunk benne. A bemutatója során lerántotta a leplet több házon belül készülő címről, kaptunk hardveres híreket, de még külsős kiadók is képviseltették magukat az eseményen, hogy ténylegesen ne keserű szájízzel távozzanak az emberek a helyszínről. Természetesen a műsort a Sony a házon belüli termékeivel kezdte így gyors betekintést engedett abba, hogy mik is készülnek jelenleg házuk táján, és mire lehet számítani a jövőre. Amit láthattunk pedig, hölgyeim és uraim elképesztő, és gyönyörű.
ps4pro.eu-bloodborne

A frissesség jegyében

Elsőként a Márciusban megjelent Bloodborne kapta meg November 24-én megjelenő DLC-jének bejelentését, ami az Old Hunter címet viseli. Ez a kiegészítő, fókuszálva az alapjáték régi vadászaira kibővíti annak történetét. A vadászok történetének kiemelése már csak azért is jó húzás a Sony-tól, mivel az előző játékban eléggé felszínesen mutatták csupán be, hogy kik-és mik is ők tulajdonképpen. Azonban most megismerhetjük őket.

Természetesen a Sony azon rajongóit sem hagyja cserben –ezúttal sem- akiknek csupán az Old Hunter kapcsán jött meg a kedvük a Bloodborne-hoz, mivel December 3-án érkezik a Bloodborne: The Old Hunter Edition ami már a kiegészítő csomagot is tartalmazza, az alapjáték mellett, így nem szükséges kétszer fizetniük azoknak, akik még nem vetették bele magukat a Bloodborne világába.

Miután a komor világ lecsengett, egy új nyulat húzott elő Yoshida Shuhei a kalapjából, egy golfjáték képében. A Minna No Golf egy cukormázzal leborított programnak ígérkezik, aminek a megjelenítése kissé hasonlatos a Nintendo Land-éhez. Bár a golf-játékok manapság nem örvendenek közimádatnak, a Sony mégis megpróbálta játékát közösségi-feature-ökkel megtűzdelni, hogy így vonzóvá tegye azt a casual játékosok számára. A játék édesen néz ki, igazából mindenki tehet egy próbát vele jövőre, alkalmi játéknak biztosan megfelel majd.

ps4pro.eu-gravityrush

A visszatérők

Ezután ugrott aztán csak igazán vízbe az a majom. Bejelentést nyert végre a Gravity Rush PS4-es megjelenése, ami eddig kizárólag a Vita konzolon volt elérhető. Egyelőre csak annyit lehet a cuccal kapcsolatban biztosan tudni, hogy az irányítást teljesen a PS4 kontrollerére szabták át, és minden tartalmat átvesz majd a játék, ami a Vita konzolon megjelent program hozott a megjelenésekor. Ez mellett fontos megjegyezni, hogy a grafika is fel lett turbózva, és egyelőre azt sem zárhatjuk ki, hogy esetlegesen friss tartalmakat is hoz majd a Gravity Rush PS4-es verziója.

Mi azért reménykedünk abban, hogy nem csupán egy átportolt programról van szó, hanem friss tartalmakat is kapunk majd a játékhoz. Aki esetlegesen már korábban befektetne a programba, az előrendelheti már most is, az előrendelők pedig a főszereplő figuráját kapják ajándékba a programhoz.

A PS4 verziós Gravity Rush után azért megszánta a cím rajongóit a Sony, és gyorsan még elhabogta azt is, hogy 2016-os év folyamán a PlayStation 4-re jelenik meg a cím folytatása, a Gravity Rush 2. Az új játékban már sokkalta nagyobb hangsúlyt fektettek az akcióra és természetesen a grafikára, hogy a készítők egy jobb, összetettebb élményt tudjanak adni a rajongóknak. A trailer szépen meg is mutatja, hogy mennyiben változik meg az előző rész ritmusa, mennyivel gyorsabb léptékű programmal is lesz dolgunk, de ez több mint valószínű csak az előnyére fog válni a Gravity Rush-nak. A jóval szebb grafika meg már ténylegesen a minimum elvárások közé tartozik, úgyhogy ezzel a „kijelentéssel” nem is igazán kell túl sokat foglalkozni. A trailerben erre is rálátásunk van, és valóban szép a játék, viszont senki sem a „rucija” miatt fogja szeretni, vagy épp messziről elkerülni.

ps4pro.eu-forhonor

All Star Steve

Egyetlen levegőre csupán ennyire futotta a Sonytól, a Gravity Rush bemutatója után a Ubisoft csapatából Steve Miller érkezett a színpadra. Elsőként a For Honor került bemutatásra, pontosabban abból is a Samurai karakterosztály, aminek a Vikingek és lovagok után már igazán örülhettünk.

Bemutatásra kerültek tehát a Samuraiok tulajdonságai, akik az imént megemlített két karakterosztályhoz képest jóval könnyebben lesznek felvértezve, így mozgásuk is gyorsabb, könnyedebb lesz, mint ellenfeleiké. A Samuraiok nem csak a közelharcban fognak jeleskedni, de már távolról nyílzáporral üdvözölhetjük elleneinket, de ha már kicsit közelebb is értek ahhoz, hogy íjjal próbáljuk tizedelni a bandát, még mindig rendelkezésünkre áll a dobókés, aminek igen nagy hasznát vehetjük még a későbbiekben.

ps4pro.eu-assassins-creed-syndicate-dlc

Ezután letehetjük a Katanát, a Ubisoft is áttért a következő témájára, ami az Assassins Creed Syndicate első DLC-jét tárgyalta, aminek kapcsán megismerkedhetünk a „nagy” Hasfelmetsző Jack-el. Bár nagy valószínűséggel az alapjátékban is felmerül majd Jack neve, viszont az már biztos, hogy a kiegészítő csomag rá helyezi a fókuszt. Csak azt a kérdést fedi még továbbra is homály, hogy vajon nekünk kell majd Hasfelmetszőként tevékenykednünk a 19. századi Londonban, vagy esetleg le kell majd vadásznunk az ipsét.

Info hiányában tehát ennyit az Assassins Creedről, akinek felkeltette az érdeklődését az csekkolja a trailert. Mindenképpen megéri, mivel a videó remek hangulattal lett felszerelve, és nagyon hamar berántja a nézőjét.

ps4pro.eu-tgs-3

Terülj-terülj asztalkám

A Szamurájokat és Hasfelmetszőt leváltva, a Sega vette át a szót Steve Millertől aki azon nyomban le is sokkolta a hallgatóságát, 2 instant fejlövéssel. (Persze jó értelemben.) Nem elég, hogy az első, még Play Station 2-esen bemutatott Yakuzát teljesen felújítva, sőt mi több kibővítve dobja a piacra a Sega méghozzá PS3-ra és PS4-re jövő év elején, de még egy új részt is biztosítanak a rajongóknak, ami 2016 őszén fog megérkezni a polcokra. A hirtelen jött információt sokáig nem lehetett megfelelően feldolgozni de a hatás nem maradt el.

A kapásból felpörgetett hangulat már csak akkor fagyott alább némileg, mikor az SNK Playmore bemutatta a The King of Fighters XIV-et, ami az öt évre parlagra helyezett játék újraélesztése lesz. A verekedős programot sokan imádták azonban nem hozta a kellő bevételeket ahhoz, hogy korábban megkapjuk a játékot, de végül hát ezt is megértük. Az ezelöttiekkel ellentétben, amik az Xbox és PC-s felhasználók gyűjteményeibe kerülhettek, ezúttal kizárólag a PlayStation 4-es megjelenést lehet készpénznek venni.

ps4pro.eu-One-Piece-Pirate-Warriors-3-Bild-31

Input-input-input

Az SNK Playmoret a Bandai Namco követte, akik bejelentették a One Piece: Burning Blood érkezését ami nagy valószínűséggel a Pirate Warriorhoz hasonló akciójáték lesz PlayStation 4-re és Vita kézikonzolra. Ezidáig nem sok mindent mutattak meg a játékból, a trailer viszont elég sokat mondó, így erősen ajánlom mindenkinek.

Bár mi itt Európa szívében közel sem vonzódunk annyira az animék világához mint a szigetország lakói, azonban az akkora kaliberű címek, mint a One Piece több mint valószínű hogy hozzánk is elköszönnek majd. A trailer bemutatja, hogy mire számíthatunk a cucctól. A Koei Tecmo bejelentette a 2014-ben megjelent akció-rpg-jének a folytatását, a Toukiden 2-őt, ami a 2016-os év folyamán várható PS4-re, Vita-ra, de még az előző generációs Play Stationre is.

ps4pro.eu-Toukiden-2

A program nagyon sokban idézi a Monster Hunter sorozatot, ami voltaképp nem is probléma, hiszen elég nagy hiány van mostanság az ilyetén címekből. A Koei Techmo egy nyitott világú játékot ígér az előző rész elkülönített zónái helyében, tehát a sandbox szerelmesek örülhetnek a címnek. Az Open World játékok egyre nagyobb teret hódítanak, és lassacskán Japán is megadja magát a stílusnak.

A stúdió az akció-rpg-je mellett igazán döbbenetes hírt is közölt a nagyérdeművel. Egy már rég elfeledett címet emlegettek fel újra, amit – kapaszkodjon mindenki – még 2005-ben jelentettek be. Bizony, 2005 óta folyamatosan tologatva, kukázva, feltámasztva majd újra kukázva lett a projekt mígnem most a Tokio Game Show Sony sajtótájékoztatóján végre (újra)bejelentést kaphatott a Ni-Oh. Ha minden igaz, és ha ezúttal a jó isten is úgy akarja, akkor a játék a jövő év folyamán már meg is jelenhet PS4-re. A programban egy szamurájt alakítunk, aki küllemére nagyon hasonlatos a Witcher-ben megismert főhősre, de maga a játékmenet sem különbözik sokban a Witchertől, így kicsit félő, hogy végül mi is lesz a Ni-Oh, egy önálló játék, vagy csupán egy Witcher klón.

ps4pro.eu-Kingdom Hearts

Hova is kapjak…

Akiknek még van némi lelki ereje tovább olvasni, azokat értesíthetjük arról, hogy a Show folytatásában a Square Enix vette át a színpadot és tovább sokkolta a jelenlévő ártatlan tömegeket. Nem volt elég számukra sem, hogy egy trailer segítségével emlékeztettek minket arra, hogy az agyonédesített World Of Final Fantasy továbbra is készül, de még gyorsan két játékról is szót ejtettek. (Bár az egyiket csupán később a műsor folyamán, de időspórolás kedvéért, mi egybe vesszük.)

Az első pedig nem volt más, mint a Kingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter, ami voltaképpen három játék összegyúrva, ezek pedig a Kingdom Hearts: Dream Drop Distance HD, Kingdom Hearts Chi: Back Cover és a Kingdom Hearts 0.2: Birth By Sleep: A Fregmentary Passage. A Fregmentary Passage közvetlen előzménye lesz a harmadik epizódnak, így érdemes figyelmet fordítani rá. A második játék pedig a stúdiótól a Dragon Quest Builders volt, ami egy új előzetest kapott a konferencia apropójából.

A cucc továbbra is a Squere Enix féle Minecraft, mélyebben nem igen érdemes belemerülni. Egy voltaképp csini játékról van szó ami jóformán merít a pixeljátékból. Annyit lehet még tudni a programmal kapcsolatban, hogy a Dragon Quest Builders 2016 januárjában fogja tiszteletét tenni a Japán régiókban, azonban a nyugati megjelenésről még semmit sem tudni.

ps4pro.eu-resident_evil_umbrella_corps

Call Of Raccoon City

Ha pedig még mindig nem volt elegendő az infóból akkor megsúgom, hogy még mindig voltak említésre méltó események a show folyamán. „Kezdetnek” a Capcom egy cseppet sem elaprózva az agyak továbbfárasztását egy vadonatúj Resident Evil címmel érkezett a színpadra az Umbrella Corps-al ami egy többszereplős TPS játék lesz.

A multiplayer fókuszú címben a Resident Evilből megismert élőhalottak és egyéb kreatúrák csupán hangulati elemként lesznek jelen, a játék ugyanis egy competitív lövöldének ígérkezik, amiben az Umbrella Corps katonái „más” katonákkal fognak összacsapni sötétebbnél sötétebb helyszíneken, mélyebbnél mélyebb hörgések közepette. A cuccban a zombikat akár pajzsként is felhasználhatjuk, ami azért elég viccesnek ígérkezik, de az alapkoncepció után, – ami valljuk be őszintén eléggé röhejes – nem sok mindenkinek maradt elegendő lelki ereje a kacagáshoz. A programra 2016-ban lehet számítani, egyelőre csak a PS4 tulajok örülhetnek, de későbbiekben más platformokat is meglátogathat a Capcom új „Call Of Raccoon City-je”.

ps4pro.eu-sonyvr

Off-gaming

Mindezek után még megtekinthettek az érdeklődők egy-két trailert, példának okáért a Call Of Duty: Black Ops III legújabb videóját is, majd egy két szót ejtettek a Play Station Now szolgáltatásról, ami ellátogat végre Európába is, bár egyelőre kizárólag az Egyesült Királyságban élők örülhetnek. Aztán végre elterelődött a téma a szoftverekről és jöttek a hardveri bejelentések, amik között akadt átlátszó PS4 kontroller cserélhető színes HDD fedelekkel és egy vezeték nélküli fejhallgató.

Na de ennyit a kiegészítőkről, jöjjön a keménymag! Elsőként a Sony VR készüléke is megkapta a maga megjelenési nevét, ami szerencsénkre nem Play Station Eyes– lesz, de sajnos a Morpheust sem tartja meg. A ketyerét szimplán csak PlayStation VR-ra keresztelték az egyszerűség jegyében.

Ez mellett pedig végre valahára a Sony is ráérzett arra, hogy attól függetlenül, hogy mennyire is sikerült ütősre, és tényleg NAGYON KIRÁLYRA az új generációs konzolja, mégis nem árthat, ha egy csöppet csökkent annak az árán. Október elsejétől a PlayStation 4 már csak 34980 jen-be fáj, legalábbis Japánban, de amennyiben Európa is kap a kedvezményekből, ez nagyjából egy 10-13 ezer forintos árzuhanást fog jelenteni a konzolra vágyóknak. Abban viszont senki ne bízzon, hogy túl kedvezményesen hozzájusson a géphez, ugyanis szinte kizárt, hogy az alig 2 éves konzolt 100 ezer forint alá engedje a Sony.

ps4pro.eu-tgs 3

Színvonalas, mint mindig

Ebből állt tehát a Tokyo Gaming Show Sony konferenciája, rengeteg „input” amit meg kell próbálnunk feldolgozni, sorba rakni és értelmezni ahhoz, hogy egy teljes képet lássunk a 2015 év végi, és 2016 első félévi játékfelhozataláról. Minden bizonnyal sok jó dologgal kecsegtettek a kiadók, éhezni nem valószínű, hogy fogunk, de azért még jó pár címet el tudtunk volna képzelni a konferencián. Ami viszont igazán nagy meglepetés volt, és még sokáig harsogjuk majd, az nem más, mint az új irányzatból megközelített Call Of Duty-sított Resident Evil, aminek az előfutáraként lebőgő Operation Raccoon City, már kitaposta az utat a süllyesztőbe. Bár remélem, tévedek ezzel kapcsolatban, és végre a Capcom egy minőségi Rezi-t képes az asztalra rakni, kicsit hátrahagyva a már jól bejáratott műfajt. Nem árt a vérfrissítés a címnek.

-Kese-

Spread the love
Avatar photo
Kese is a young talented writer and music producer from Hungary. He loves any styles of music, and movies too. In his free-time he plays action & adventure games.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu