Gamescom 2016: Új, váratlan ország kapja a partneri címet

Nem, nem Magyarország lesz a jövő évi Gamescom partnere, bár az elég komoly eredmény lenne, viszont ilyenkor belegondolunk, hogy a hazai piac nem akkora, hogy említésre méltó legyen. De akkor mégis ki lesz a 2016-os Gamescom partnere?

Törökország! Az augusztus 17-e és 21-e között megrendezésre kerülő „európai E3” egy új régió felé fog nyitni, mégpedig az eurázsiai terület irányába. Törökországot ugyanis egy növekvő videojáték-kultúrával rendelkező országnak tartják, köszönhetően a fiatal populációnak is. Ezzel az együttműködéssel a Gamescom a kiállítóknak megnyithatja az utat egy, eddig talán járatlannak tekinthető út felé. Az erős növekvésben főképp a mobil és az online játékok játszanak főbb szerepet.

Ne feledjük, a Crytek mögött Cevat, Avni és Faruk Yerli áll, akik bár Németországban alapították meg a céget, mégis Törökországból származó emberekről beszélünk, akik Isztambulban is nyitottak egy stúdiót. Így bár meglepőnek tűnik a döntés, a török társadalom nagy potenciált rejthet magában!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu