Perben áll az Ark: Survival Evolved fejlesztője: kampec a játéknak?

2015 során a semmiből tűnt fel a Studio Wildcard és annak játéka, az Ark: Survival Evolved. Jött, látott és nagy népszerűségnek örvend, ám lehetséges, hogy nemsokára búcsút inthetünk neki, ugyanis a fejlesztőket beperelték!

A Dungeon Defenders fejlesztői, a Trendy Entertainment ment neki a Wildcardnak még decemberben, mert szerintük az egyik korábbi alkalmazottjuk, Jeremy Stieglitz stikában dolgozott az Arkon is anélkül, hogy erről a Trendy tudott volna.

A Kotaku birtokába jutott jogiratok alapján Stieglitz megszegte a szerződésében kiemelt eltiltást – elvileg nem dolgozhatott volna más fejlesztőknek. Eredetileg három, de végül egy éves volt ez a tilalmi időszak, amely augusztusban ért véget. A Trendy szerint Stieglitz tavaly nyáron felkereste őket, hogy jöjjenek dolgozni valami új projekten. A Trendy viszont kérte őt, hogy többet ne keresse volt alkalmazottját, de ehelyett Stieglitz állítólag átcsábított több ott dolgozót is a Studio Wildcardhoz.

A Dungeon Defenders pedig a Trendy szerint közvetlen vetélytársa az Ark: Survival Evolvednak, így arra hivatkozva, miszerint Stieglitz kárt okozott (többek között azzal is, hogy állítólag üzleti titkokat és technológiát is elhordott volt munkahelyéről), a Trendy beperli a Studio Wildcardot. Erre viszont ők azt válaszolták, hogy Stieglitz nem volt kiemelten fontos szereplője a fejlesztésnek, hozzátéve még azt is, hogy ez úgy hangzik, mint egy olcsó bulvársztori. (Miközben Stieglitz felesége nagy valószínűséggel a Studio Wildcard egyik alapítója…)

A bírósági meghallgatás április 27-én lesz. Ha a Trendy megnyeri a pert, elérheti azt, hogy a PC-n és Xbox One-on elérhető Ark: Survival Evolved eltűnjön, de minimum az bekövetkezhet, hogy a Studio Wildcard leálljon a játékuk fejlesztésével.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu