Adrian Belew hozza az új Pixar rövidfilmet

MOZI HÍREK – A Pixar Animation Studios felfedte legújabb rövidfilmjét, a „Piper-t”, ami a tavasz folyamán fog a mozikba kerülni, a Szenilla nyomában című animációs filmmel. A hat perces rövidfilm egy éhes kismadárról szól, aki először hagyja el a fészkét, hogy élelmet szerezzen a tengerparton. Az egyetlen baj csupán, hogy fél a hullámoktól.

Barillaro (a rövidfilm animációjának készítője) azt nyilatkozta, hogy többször dolgozott már a Piper fotográfusának (Erik Smitt) közelében, és azt nyilatkozta, hogy rengeteg inspirációt adott neki, Erik előző munkássága, a Wall-E, aminek vizuális megjelenítése fenomenálisra sikerült (ez jórészt Roger Deakins-nek köszönhető).

A rövidfilmben szereplő madár (sandpiper) magyar megfelelője a „Sárjáró libuc”, leginkább California partvidékén található, így nem meglepő, hogy a filmkészítők a strandot járták az ihletet várva. A rendező hatalmas mennyiségű természet-képet készített ahhoz, hogy reális vizuális világot alkossanak a filmnek. Egy nap többször is meglátogatták a partot, hogy minden napszakról a legmegfelelőbb képet tudják beépíteni a „Piper-be”.

Már nem kell sokat várnunk, hogy a Szenilla nyomában a mozikba kerüljön, és vele együtt a rövidfilm. Mondjon bárki-bármit, a Pixar rövidfilmek nagyon sokszor többet érnek, mint a stúdió nagyobb volumenű alkotásai, és ha a Némó nyomában „folytatása” (már ha lehet így hívni) első ránézésre nem is üti meg a „Pixar mércét”, a „Piper” valószínű megint hatalmas lesz!

Spread the love
Avatar photo
Kese is a young talented writer and music producer from Hungary. He loves any styles of music, and movies too. In his free-time he plays action & adventure games.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu