„Jobb világot épít” a Weyland-Yutani az új Alien-filmben is

MOZI HÍREK – Kikerült az Internetre az első fotó a Prometheus második részéből (amelyet cikkünkben láthatnak), melyen csupán egy fehér ruhát és egy felvart mintát látni, de aki otthon van az Alien-sorozatban, annak számára sokat sejtető ez az egyetlen kép.

A Weyland-Yutani társaságot bizony nem kell megismertetni az Alien-fanokkal, hiszen ez a kapzsi, az emberi életeket is gond nélkül feláldozó multicég emblematikus figurája a sorozatnak. (És sok játékban is mintáztak róla hasonló cégeket, például a Concordance Extraction Corporationt, amely hasonló gátlástalan multicég.) A Weyland-Yutani már a legelső A nyolcadik utas: a Halál-ban is találkozhattunk, ugyanis a Nostromo is az ő hajójuk volt, melynek a legénység tudta nélkül az volt a valódi küldetése, hogy derítse fel a rádiójelet sugárzó, földön kívüli űrhajót. A „Jobb világot építünk” tipikus álszent, hazug, szlogen (emlékeztet egy boltbezáró magyar pártra), amelyet persze senki sem hisz el a cégnek.

A Weyland-Yutani társaságot bizony nem kell megismertetni az Alien-fanokkal.

A Prometheus című filmben Guy Pearce alakította a vállalat örök életre aspiráló alapítóját és vezetőjét, Peter Weyland-ot, és a felvarróból kiderül, hogy az Alien: Covenant-ban is egy Weyland-Yutani tulajdonában álló űrhajó legénységét követhetjük majd. Ez nem sok jót sejtet.

A történetről nagy általánosságban annyit ismert, hogy a Covenant legénysége egy titokzatos bolygón száll le, ahol rögtön rá is akad az előző részt „túlélő”, Michael Fassbender által játszott androiddal. Bár az első rész alapján a Noomi Rapace által alakított karakter túlélte a teremtőkkel való találkozást, de mégsem tér vissza az Alien: Covenant-ban, helyette a Legendás állatok és megfigyelésük-ben is szereplő Katherine Waterston alakítja az új női főhőst. A Prometheus követkető részét 2017. augusztus 7-én mutatják be világszerte.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu