Warcrafttal nyitott Kína első Dolby Cinema prémium mozija!

MOZI HÍREK – E hét csütörtökétől nyílt meg először Ázsia legelső Dolby Cinema prémium mozija Kínában. Nem is akármilyen filmmel kezdtek: a Kínában eddig elsöprő sikert aratott, több mint 100 millió dollárt kaszált Warcraftot nézték meg elsőként a kínaiak – akik egyébként közismerten fanatikusan rajongonak az eredeti játékért is, melyből a filmet adaptálták.

A mozit egy új mozilánc, a Wanda üzemelteti az országban, és a decemberig összesen tíz Dolby mozit akar a cég üzembe helyezni – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

A legelső Dolby csúcstechnológiával felszerelt mozit a Liaoning tartománybeli Dalianben nyitották meg. A második Dolby mozi a napokban Csangcsunban kerül felavatásra, de hamarosan Csungcsingben és Csinanban is elkészül egy-egy újabb Dolby mozi.

A Wanda és a Dolby cég januárban jelentette be, hogy a következő öt évben száz Dolby mozi nyílik Kínában. A Wanda decemberre tíz Dolby filmszínházat ígért Kínában, az új mozikból Pekingbe és Csengtuba is jut majd.

A Dolby két éve kezdte el kiépíteni az IMAX-szal versengő csúcsmozis hálózatát. A prémium mozibrand vetítőit különleges nézőtérrel, a legkorszerűbb Dolby Vision-technológiával és Dolby Atmos hangrendszerrel szerelik fel. Jelenleg 20 ilyen mozi üzemel már az Egyesült Államokban, amelyek a Dolby Cinema AMC moziláncához tartoznak, s év végéig a számuk harmincra nő. Európában négy Dolby Cinema működik.

A Wanda Mozilánc – a Wanda Csoport tagja – 311 filmszínházat üzemeltet Kínában, de Ausztráliában, Új-Zélandon is találhatók mozijai, összesen 2700 vetítőterme van.

A Warcraft film kínai előkészületei:

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu