Nem vetítik már a francia mozik a terrortámadásról szóló filmet [VIDEO]

MOZI HÍREK – Csupán egy napig volt látható az Idris Elba főszereplésével készült Bastille Day című film, miután a francia mozik gyorsan levették a műsorról.

A Bastille Day című amerikai-brit-francia koprodukcióban készült akciófilm július 13-án került Franciaországban a mozikba. A film sztorija szerint július 14-én terroristák támadják meg Párizst.

Sajnos az élet elég tragikusan követte a filmbéli eseményeket, így a Nizzában, pénteken történt terrortámadást követően a filmet finanszírozó és Európa-szerte forgalmazó StudioCanal úgy döntött, hogy visszavonja a produkció plakátjait és reklámjait, viszont a film műsoron tartását a mozikra bízták, mondván nem szabják meg, hogy a filmszínházak továbbra is vetítik-e az alkotást, vagy sem. Ez azonban nem tartott sokáig, lévén a forgalmazó egy nap elteltével megkérte a Bastille Dayt bemutató 237 francia mozit, hogy vegyék le műsorról a filmet – számol be róla a The Guardian.

A James Watkins írta és rendezte akcióthrillerben a Golden Globe-díjas Idris Elba egy Sean Briar nevű CIA ügynököt alakít, aki Párizsban egy fiatal szélhámossal (Richard Madden) szövetkezik, miután a srác olyan információk birtokába kerül, amelyekkel megelőzhetnek egy a francia főváros ellen éppen a július 14-i nemzeti ünnepre tervezett terrortámadást. Az előzetese alapján kétségtelenül ütős, azonban a nizzai terrortámadás tükrében borzasztóan rosszul időzített produkció jövője (így a magyarországi premierje is) kérdésessé vált – jelenleg az sem kizárt, hogy más országokban már be sem mutatják.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu