Nem sokon múlott Harrison Ford élete Az Ébredő Erő forgatása során elszenvedett baleseténél!

MOZI HÍREK – Végre kiderült, konkrétan mi okozta azt a balesetet, amelyik a veterán sztár sérülését okozta a Star Wars: Az ébredő Erő forgatásán. A Disney alá tartozó Foodles Production nevű gyártócég gyártotta azt az ajtót, amelyik eltalálta Harrison Fordot és a cég elismerte az angol bíróságon, hogy bizony hibásak a balesetben! Az akkor hetvenéves színész sérülése miatt kórházba került, és a film forgatását is alaposan át kellett alakítani. Most egy új sajtóközleményből, amit a BBC írt meg, az is kiderült, hogy egészen pontosan mi történt.

Forgatás közben, de éppen nem felvétel alatt Harrison Ford megnyomott egy gombot a díszleten, arra számítva, hogy mivel a kamera nem forog, a gomb sem fog működni. De a gomb mégis jelzett egy távolabbi technikusnak, hogy az ajtót be kell indítani, amit az illető meg is tett, a lecsapódó fém pedig telibe trafált Fordot a medencecsontjánál, a földre lökte, az idős színész pedig beszorult az újra és újra lecsapódó ajtó alá.

Az ügyet képviselő ügyvéd, Andrew Marshall szerint „életveszélyes” volt a szituáció. Pusztán azért nem történt haláleset, mert az egész rendszert még időben leállították egy vészkapcsolóval. Hogy képben legyünk, mennyire komoly volt a helyzet: Marshall szerint az ajtó egy „kisebb autó” súlyával csapódott le, a balesetet pedig ki lehetett volna számítani.

A per során Foodles Production elfogadta, hogy nem tudta megvédeni a színészeket és a stábot, és a további vizsgálatokban együtt fog működni a bírósággal.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu