Mel Gibson háborús filmjének hőse egyetlenegyszer sem lő senkire [VIDEO]

MOZI HÍREK – Az akciófilmjei révén híressé vált Mel Gibson rendezőként egy olyan filmet készít, melynek főszereplője lelkiismereti okokra hivatkozva nem volt hajlandó embert ölni – mégis háborús hőssé vált. Hogyan? Nos, úgy, hogy egészségügyisként bajtársai életét mentette meg.

A második világháborúban, a csendes óceáni hadszíntéren játszódó, igaz történeten alapuló Hacksaw Ridge című film Desmond Doss történetét meséli el, aki elsőként kapta meg a legmagasabb amerikai katonai kitüntetést azok közül, akik lelkiismereti okból nem harcolnak. Doss a hetednapi adventista hite tiltja, hogy fegyvert fogjon, mégis besorozták és egészségügyisként szolgált a csendes-óceáni fronton épp annyira hasznos tagja – sőt, igazi hőse – volt a hadseregnek, mint harcoló bajátársai.

Gibson filmjének főszereplője az előző Pókember: Andrew Garfield (A közösségi háló, A csodálatos pókember stb.), egyéb szerepekben pedig feltűnik Vince Vaughn, Sam Worthington, Hugo Weaving és Teresa Palmer is.

A trailer alapján látványos háborús filmre számíthatunk, sok csatajelenettel, még úgy is, hogy a főhős nem lő senkire, a film pedig nyilvánvalóan háborúellenes. Mel Gibson eddigi utolsó rendezése az Apocalypto volt tíz éve, színészként pedig a Blood Fatherben tér vissza  a vásznakra a jövő hónapban.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu