Mark Hamill Star Wars idézettel búcsúztatja barátját, színésztársát: az elhunyt Kenny Bakert

MOZI HÍREK – Mark Hamill egy híres Star Wars idézetet – kicsit megváltoztatva – emlegetve emlékezett vissza Kenny Bakerre, arra a színészre, aki R2-D2, az apró droid belsejébe bújt egészen a legelső Star Wars film óta.

„Ő volt a robot, akit kerestem!”

– írta Mark Hamill Twitter és Facebook oldalán egyaránt Kenny Bakerről, akihez „életre szóló barátság” fűzte. Az apró termetű színész 81 éves korában hunyt el, szombaton.


Mark Hamill mellett Kenny Bakert sok más színész is búcsúztatta, köztük Ewan McGregor, aki Obi-Wan Kenobiként jelent meg háromszor a filmvásznon Kenny Baker mellett, David Prowse, aki az első három filmben öltötte magára Darth Vader páncélját, illetve Kevin Smith, komikus is, aki hétéves korában tanulta meg R2-D2 nevét és aki úgy érezte, „olyan ez, mintha egy családtagot veszítenék el.”


Bár Kenny Baker R2-D2 alakítása miatt lett híres, nem ez volt az egyetlen filmszerepe, hiszen karrierje már 1960-ban kezdődött. 2013-ban még szinkronszerepet is vállalt, illetve tanácsadóként közreműködött a hetedik Star Wars-film, Az ébredő Erő készítésében.

Kenny Baker egészsége rendkívül leromlott, a tüdejével volt probléma, nagyon sokat ült tolószékben, mondta Abigail Shield, Baker unokahúga. Shield azt is hozzátette, hogy Bakert felkérték, hogy utazzon el Los Angelesbe az új Star Wars premierjére, de az orvosai nem engedték, hogy utazzon.

„Hosszú, teljes életet élt. Sok boldogságot okozott az embereknek.
Nagyon büszkék vagyunk mindarra, amit életében elért”

– emlékezett rá vissza Abigail Shield.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu