Megszólalt az eredeti Blair Witch Project rendezője az új BW filmmel kapcsolatban

MOZI HÍREK – 1999-ben került mozikba a kamu dokumentumfilmként is aposztrofált híres horrorfilm, amely Eduardo Sánchez és Daniel Myrick rendezőpáros ötletét és munkáját dicsérik. 17 év elteltével egy újabb folytatás (amely egyben egyfajta reboot-szerűség is) készül, amely a legelső rész eseményeihez kötődik. Bár ez a második folytatás tehát hű akar lenni az eredeti alkotás szellemiségéhez, a régi rendezőpáros mégsem vesz részt az új Blair Witch rendezésében. Ennek ellenére az egyik rendező: Eduardo Sánchez, aki már látta az új filmet, rendkívül pozitívan nyilatkozott róla.

Sánchez a Found Footage Files Podcast egyik fejezetében beszélt az új Blair Witch-ről és szinte csak pozitív jelzőkkel illette az alkotást. Külön kihangsúlyozta, hogy a rajongók imádni fogják és hogy hálistennek az új film nem próbálja majd majmolni az időközben műfajjá vált „dokumentum-horror” műfaját, amelyet éppen az első Blair Witch indított el.

„Kőkemény ez az új Blair Witch film. Félelmetes és az utolsó része aztán tényleg őrült. Sőt, azt mondanám, hogy érzelmileg is súlyos. A vége után nem enged el. Őrülök, hogy valamilyen szinten azért a részese lehettem. A „megtalált dokumentum” műfajt folytatja tovább, aminek nagyon örülök.”

Az eredeti Blair Witch Project film minden idők egyik legsikeresebb és legfontosabb horrorfilmje volt. A film kiadója 250 milliót kaszált vele, miközben mindössze hatvanezer dollár (igen, jól olvasták!) volt az előállítási költsége. A filmből egy elég vacak folytatás is készült, amely ugyan szintén profitot hozott, de már jóval kevesebbet (15 millióba került és 47 milliót kaszált), illetve a 2000-es években több túlélő-horror is megjelent, amelyek RETRO tesztjét rövidesen olvashatjátok majd a PS4Pro oldalain.

A mostani Blair Witch története egy csoport fiatal történetét meséli el, akik a Black Hill Forestbe mennek, hogy megpróbálják kideríteni, mi történt Heatherrel az első Blair Witch filmből. Ahogy egyre mélyebbre jutnak az erdőbe, egyre inkább rájönnek, hogy itt valami nagyon nem kóser és ahogy az események egyre különösebbé válnak, rájönnek, hogy nincsenek egyedül.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu