„Battlefield 1”-et akartál, magyar oldalról?! Tessék, itt van! Legalább filmen… [VIDEO]

MOZI HÍREK – Sokan fájlalták, hogy az első világháborút feldolgozó Battlefield 1 című videojáték egyjátékos hadjáratában nemhogy a magyar oldalon nem vehettünk részt, de ráadásul még ez egyik küldetésben az osztrák-magyar királyság katonáit (ergo, „sajátjainkat” – vagy legalábbis virtuális másukat) kellett szó szerint halomra lőni. Most végre megérkezett az első világháború feldolgozása – ha nem is interaktívan az Electronic Arts videojáték fejlesztőitől, de legalább egy magyar játékfilm képében.

A Szürke senkik című film épp azon a Battlefield 1 hadszíntéren játszódik, ahol a másik oldal egyik katonájaként szitává kellett lőni az osztrák-magyar katonákat: az olasz fronton. A történet akár passzolna is a játékba és nagy eséllyel sokkal nívósabb is, mint amit a Battlefield 1 elég harmatos hadjáratában megtapasztalhattunk. A főszereplő egy kimerült, sokat megélt, fiatal katona, akire rábíznak egy öngyilkos küldetést. miközben az elvakult parancsnoka azzal fenyeget mindenkit, hogy „A parancs, az parancs! Ha valaki ezt kétségbe vonja, azt főbe lövöm!”

A Szürke senkik című filmet Köbli Norbert forgatókönyve alapján a filmet Kovács István rendezte. Köbli számára nem idegen a téma, hiszen legutóbbi műve a Monarchia utolsó békeéveiben játszódó Félvilág című igen kiváló lélektani thriller volt. Mostani filmje csak pár évvel később játszódik – ezúttal a első nagy világégésről szól.

Ez az egyperces előzetes nekem egyébként frankón visszaadta a Battlefield 1 sötétebb küldetéseit – sőt, „battlefieldesebb”, még a Battlefield 1 átvezetőinél is, hiszen a borús, sőt, baljós, ködös helyszíneken kőkemény akciót láthatunk és még nem hiányoznak az előzetesből az EA játékban fontos szerepet kapott galambok sem!

Technikai szempontból egyébként a Szürke senkik egy tévéfilm, mely elkészültét 120 millióval támogatta a Magyar Média Mecenatúra program. Hogy ez most jó hír-e, vagy sem, mindenki döntse el maga – mindenesetre az szerintem örvendetes, hogy a hatvanöt perces filmet mindenki – teljesen ingyen – megnézheti december 16-án este a Duna TV-ben, mely adóhoz tévéelőfizetés sem kell, így az olyan notórius tévéellenes egyének is meg tudják majd tekinteni, mint jómagam, sajtóvetítésre sem kell menni hozzá.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu