Assassin’s Creed: Origins: megtudtuk, mikor érkezik napra pontosan!

A júliusi Game Informer magazin messze a megjelenés előtt kiszivárgott.

Ennek címlapsztorija az idei Assassin’s Creed játék lesz, ami már a Unity megjelenése előtt is készülőfélben volt. Nem lesz minitérkép, hanem a The Elder Scrollshoz hasonlóan a képernyő tetején egy iránytű lesz. Nincs több sprint gomb: a futási sebesség az analóg karon múlik majd. A guggolás visszatér, minden megmászható lesz. Az Eagle Vision visszatér, de ezúttal a Senu névre hallgató sason keresztül, és most az objektumok kerülnek kijelölésre az ellenfelek helyett. Lesznek puzzle-k, több kihívással és kevesebb kapcsolóval.

A történet időben Kleopátra felemelkedése és uralkodása köré tehető. A főszereplő Bayek (Ba’Yek?) lesz, aki megalapítja az Assassinok testvériségét, és lesz egy másik játszható karakter is. Memphis és Alexandria is fel fog bukkanni több nevezetességgel. Az NPC-k követik a napszakokat: meg lehet figyelni, hogy mikor esznek, dolgoznak, aludnak és… mikor mennek árnyékszékre.

Új, szabad formájú harcrendszer lesz új MI-vel, akik most már nem egyesével támadnak – nem lesznek counterek, és főképp a hitboxokra gyúr a harc. A jobb vállgombokkal támadhatunk, és a bal oldalival „célozhatunk” az ellenfelünkre. (Éljen a lock-on.) Lesz egy adrenalincsíkunk, ami egyfajta rage meterként erősebb támadásokra vethető be, ha mindkét támadógombot lenyomjuk. A rejtett pengével magasabb szintű ellenfeleket már nem fogunk tudni kiiktatni – először fejleszteni kell azt. Ha nyilaznak minket, a pajzsunkkal védhetjük meg magunkat, és azokat felszedhetjük saját használatra. Megmérgezhetünk holttesteket, és állatokat is idomíthatunk.

Kincsek várnak a tenger alján, így legendás tárgyakat is lootolhatunk. Ha testreszabnánk karakterünket, ez már nem lesz hatással a képességeire. Új gear rendszer lesz, ahol a felszerelésünket anyagkraftolással fejleszthetjük. Egyszerre két íj/Merle fegyver kerülhet bevetésre, de egyszerre több nyilat is kilőhetünk akár lovon, tevén ülve. A szintküszöb 40-es lesz, és három skillfa lesz (Hunter, Warrior, Seer) – kicsit Final Fantasy X-hatásúnak tűnik.

Megjelenés október huszonhetedikén (ami péntek, tehát érthető) PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re. Most már ne is beszéljen sokat a Ubsioft a játékról, mert így már a dobozképe is kiszivárgott… megint a régi logóval.

(Forrás: Reddit  és NeoGAF)

 

 

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu