Sonic jövője a Sonic Manián múlik

A Sonic Team főnöke egy új NiGHTS játékot is megpedzett.

A Metronak adott interjújában Takashi Iizuka ezt nyilatkozta: „Az utóbbi két évtizedben a Sonic játékok egy nagyobb közönséget igyekeztek megcélozni a gyerekektől a felnőttekig. A Forces ugyanezt az ötletet követi, ami egy nagyobb karakterválasztékot eredményezett, amiről tudjuk, hogy a gyerekek ezt kedvelni fogják még úgy is, ha a többi rajongó nincs oda ezért az ötletért. Csakhogy a Mania egyfajta új megközelítés – pontosabban szólva a 2D-s játékok rajongóit szólítja meg. Nem tudjuk, hogy a piac pozitívan fogadja-e majd. Meglátjuk a játék megjelenése után, hogy milyen irányba haladjanak a jövőbeli játékok.” Bizony: nem a Forces, a nagyobb, 3D-s cím fog meghatározó szerepet betölteni, hanem a rajongói címként is kezelhető, retró, 2D-s Mania!

A NiGHTS Into Dreams 1996-ban jelent meg, 2007-ben kapott egy folytatást. Iizuka azt mondja, hogy ha a rajongóktól elég kérés érkezik erre, megfontolja, de most nem gondol ilyesmire.

A Sonic Mania augusztus 15-én jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra, PC-re és Nintendo Switchre.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu