Kiszivárgott a Dead Rising 5? Vissza a kezdetekhez?

Hiába nem érte el a kitűzött célokat a Dead Rising 4 (amit talán nem kellett volna csak Xbox One-ra és PC-re kiadni…), megvan az esélye annak, hogy a Capcom már az ötödik részen dolgozik!

A Gamepuron  tűnt fel a 4Chanről származó információáradat, amit érdemes alaposan óvatosan kezelni. Úgy tűnik, hogy a Dead Rising 5-öt nem a Capcom Vancouver (ezt innentől CV-ként rövidítjük!), a 4 fejlesztője készíti, ugyanis ők mással szeretnének foglalkozni. A fejlesztés 2015 végén kezdődött, és a CV a Dead Rising 3 után nem akart volna a franchise-zal foglalkozni, ám a Capcom a franchise tizedik évfordulójára megsürgette őket, hogy gyorsan hozzanak (csapjanak…?) össze egy 4. részt, többnyire csak old asseteket (textúra, stb.) használva.

A játék címe jelenleg csak Dead Rising, de nem lenne reboot, hanem egy vissza az alapokhoz elképzelés, ami egy egyetemvárosba rakna minket három szekcióval (egyetem, város, bevásárlóközpont), 25 évvel az első rész után (és emiatt senki sem tűnne fel az eddigi részekből – Frank West csak gyakran megemítésre kerülne). A főszereplő Jack, egy újságíró-fotós diák lenne, aki negatív értelemben elhíresült az iskolai újságban publikált összeesküvés-elméletei miatt. A zombik előretörését egy előrelépésnek, lehetőségnek kezeli, hogy elsőként tudósítson az eseményekről.

Visszatérne az időkorlát, és bizonyos mellékküldetéseket fel kellene majd adnunk emiatt, viszont lehetséges lenne 100%-ot összehozni egy végigjátszásban… ha magasabb nehézségi szintet választunk. Visszatérnének a pszichopaták is, akik normális, megőrült emberek lennének, nem pedig komikus, szexuális, irreális karakterek.

A Dead Rising 4 nem történik elvileg meg az 5 univerzumában, és Willamette továbbra is lezártnak lenne nevezve az első rész eseményei miatt. Visszatérne a fotózás is, és az is lehetséges lesz, hogy kikérdezzünk, kihallgassunk pár karaktert, ami főleg a történet során lesz használva (pár mellékküldetésben lesz csak ennek része). Visszatérne még a túlélők megvédése is, ám a mesterséges intelligencia nem lenne… a mellékküldik felét tennék csak ki, míg a másik fele a nyomozásra térne ki.

Elég komoly vissza a kezdetekhez elképzelés ez… már ha igaz, amit imént írtunk.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu