Szexuálisan zaklatták az ex-Naughty Dogost az állítása szerint!

A WCCFTech és a GameSpot is elég komolyan beszámolt David Ballard Twitteren történt kifakadásáról.

David Ballard korábban a Naughty Dognál az Uncharted játékokon és a The Last of Uson dolgozott környezetművészként és pályatervezőként. Azt állítja, hogy 2015-ben egy „felettes” szexuálisan zaklatta, ami után a munkakörnyezete elég negatív, már-már mérgező lett. 2016 februárjában mentálisan kiakadt, és azt állítja, hogy miután a Sony-nak elárulta, mi is történt vele, egy napra rá ki is rúgták! Az indok: a cég egy más irányt vett fel és nem tartottak igényt további szolgálatára.

Itt még nincs vége: ajánlatot tettek neki. Ha nem beszél nyilvánosan az ügyről, megtarthatja állását, illetve 20 ezer dollárt (kb. 5 és fél millió forintot) kap – nem írta alá és már 17 hónapja munkanélküli, és az állásinterjúkon azt mondja, hogy azért hagyta ott a Naughty Dogot, mert túlzottan megterhelte. Nem mondta ki, hogy valójában miért is távozott.

Ez eléggé brutális megnyilvánulás Ballardtól, amire a Naughty Dog reagált egy blogbejegyzéssel: „Nemrég olvastuk a közösségi médián egy ex-Naughty Dog-alkalmazott, Dave Ballard állítását, miszerint szexuálisan zaklatták, amikor itt dolgozott. Ballard vádaira semmilyen bizonyítékot nem találtunk sem a Naughty Dognál, sem a Sony Interactive Entertainmentnél. A zaklatásnak és a nem megfelelő magaviseletnek egyik cégben sincs helye. A munkahelyi zaklatással és egyéb sérelmekkel kapcsolatos dolgokat mindig is komolyan vettük és komolyan fogjuk venni. Mindenkit értékesnek tartunk a Naughty Dognál és a Sony Interactive Entertainmentnél. A számunkra az a legfontosabb, hogy egy biztonságos, produktív munkahelyi környezetet tarthassunk fenn, ami a közös szenvedélyünket, a játékok készítését kivetítheti.”

Érdekes, hogy a tagadást egy mondatban letudták. Amúgy Ballard azért is szólalt fel most, mert „látta, hogy mások is előhozakodtak a tévés/filmes iparban elszenvedett hasonló történeteikkel”, ami valószínűleg Harvey Weinstein eseményeire utalt (szexuális zaklatással vádolják ezt a producert)…

Ennek a történetnek itt még biztosan nincs vége.

Forrás: WCCFTech, GameSpot, Naughty Dog Blog, Twitter

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu