Wolfenstein III: „formabontó” lehet, ha zöld utat kap!

A MachineGames szívesen elkészítené az eredetileg trilógiának tervezett Wolfenstein-reboot utolsó darabját is.

Bár kritikailag nem lett olyan rossz a Wolfenstein II: The New Colossus (mondjuk azért nekünk az első felvonás és annak különálló kiegészítője jobban bejött…), eladásilag nem volt erős – a PlayStation 4/Xbox One/PC hármason összesen nem tudott két millió példányban sem elfogyni. Az Eurogamer meginterjúvolta Andreas Öjerforsot, aki dizájnerként dolgozik a MachineGamesnél, a Wolfenstein (jelenlegi) fejlesztőjénél.

Nem mondhatta el, hogy BJ Blazkowiczot, a Wolfenstein főhősét tovább gyúrják-e anélkül, hogy elmondja, min is dolgoznak éppen. Hozzátette, hogy ha esetleg TÉNYLEG megcsinálhatják a Wolfenstein III-at, akkor „két év múlva lenne bejelentve az E3-on”. (Aha… akkor 2020, és lehetséges next-gen változat?)

„A Wolfenstein III egy kicsit játszana a formátummal, de nem azért, mert szükséges lenne, hanem mert valami eltérőt szeretnénk csinálni. A The New Colossus a harmadik Wolfenstein játékunk volt [a The New Order és annak kiegészítője, a The Old Blood volt az előző kettő], és ha folytathatnánk, egy kicsit formabontók szeretnénk lenni – olyat csinálnánk, ami érdekelne bennünket… de akármit is csinálnánk (legyen az akár a Tetris 2), egy FPS lenne!” – mondta Öjerfors. (Mondjuk ő elfelejtette, hogy a Tetris 2 létező dolog – 1990, Fuxoft, ZX Spectrum; illetve 1993, Nintendo/Tose, NES, SNES/Game Boy…)

Mivel egy hálózati programozót keresnek épp, esélyes, hogy a hármas számú Wolfenstein már multiplayerrel rendelkezhet. Majd meglátjuk…

A Wolfenstein: The New Order kritikája itt, a kiegészítőé, a Wolfenstein: The Old Bloodé itta második rész, a Wolfenstein: The New Colossus-é pedig itt olvasható.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu