Pachter: lesz lemezmeghajtó a next-genben is; figyeljünk az Xboxra!

A Wedbush Securities elemzője (aki idén már több alkalommal is mondott egy-két érdekes gondolatot – legutóbb pl. lehülyézte a Hawaii állambeli anti-lootbox kezdeményezést…) szerint az Xbox Play Anywhere elképzelésben ott a jövő, és nem hiszi azt, hogy a következő konzolok kihagynák a lemezmeghajtót.

A legújabb Pachter Factorból idézzük Pachtert: „A konzolok létezni fognak, és nagy eséllyel lemezmeghajtójuk is lesz. A valódi indok emögött az, hogy nem adhatsz el konzolt értékesítők nélkül (még ha az Amazon is az), és mivel ez egy fizikai termék, egy értékesítőnél kell megvásárolnod – nem tudsz egy konzolt letölteni!

Emiatt nem mondhatod az értékesítőknek, hogy hirdessék és adják el a konzolodat úgy, hogy nincsenek elérhető játékok [lemezen], szóval ha eladod a konzolt a vásárlódnak, nem lehet rávenni őket arra, hogy mindent letöltsenek, és nem mondhatod az eladóknak, hogy többet nem engedsz nekik játékértékesítést!

Egyfajta engedményt kell tenned nekik, hogy legalább azt a reményt megőrizhetik, amivel a fogyasztó visszatér lemezeket vásárolni. A másik indok a lemezmeghajtó mögött, hogy szerintem kb. a fogyasztók fele értékeli a használt játékok elképzelését, hiszen eladóként valami pénzt visszakapnak, vásárlóként pedig olcsón juthatnak hozzá régi játékokhoz. Szerintem a használt játékoknak van némi értékük, és ezt a fogyasztók nagy része értékeli – nem látom azt, hogy eltűnnének a Blu-ray meghajtók.

A Sony és a Microsoft továbbra is konzolokat fog gyártani, ahogy értelemszerűen a Nintendo is. A Microsoft megérti, hogy egy PC-struktúra felé migrálunk [a konzolokkal] – ezért indították el a Windows 10-es PC-ken az Xbox Play Anywhere programot. Szerintem a Microsoft a következő ciklus során megfordítja ennek a jelentőségét: a játékokat úgy fogják hirdetni, hogy PC-n játszhatóak lesznek, és szerintem őket nem fogja érdekelni, hogy PC-n, tableten, vagy egy Amazon Echo eszközön teszed ezt. Fejlődést fogsz látni az otthoni okoseszközeidben, mindegy, hogy egy laptopról, tabletről, okostelefonról, Google Home-ról, vagy Apple TV-ről van szó. Meglesz az a trójai ló az otthonodban: megveszel egy okoseszközt, amiben lesz egy GPU, csak te nem fogsz tudni róla.”

Szóval szerinte az Xbox jó úton jár, és a hazánkban is népszerű használtjáték-értékesítés is túlélheti a következő konzolgenerációt is. Nem rossz.

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu