Százmillió dolláros kínai befektető állt a Bungie házához!

A Bungie és a NetEase „új élmények” készítésére állt össze.

A NetEase egy kisebbségi tulajdonrészt vásárolt a Bungie-ból, akik a Destiny előtt korábban a Halo szérián dolgoztak. A csapat továbbra is független marad. A NetEase vezérigazgatója és rendezője, William Ding szerint a két cég megosztja nézeteit és így a Bungie képes lesz egy „egy franchise-ot fejlesztő csapatból” átalakulni egy „nemzetközi, több franchise-on dolgozó szórakoztató stúdióvá”.

A Bungie vezérigazgatója, Pete Parsons szerint így a csapat képes lesz „több új csapatot építeni a vadonatúj élmények elkészítéséért”, és mivel a NetEase a bolygó legnépszerűbb játékai közül néhányat elkészített vagy működtet (PC-n Westward Journey, Tianxia III, mobilon szintén Westward Journey-széria; licenszpartnerek a Blizzarddal – például ők működtetk a Starcraft II, Overwatch párosát Kínában -; jóformán az egyik legnagyobb internetes cégről van szó), így több játékost is elérhetnek majd.

A Bungie egy blogposztban is nyugtatja a rajongókat – szerintük a NetEase-megállapodás bár új világok építését teszi lehetővé, a Destiny-re egyáltalán nem lesz hatással, ugyanis azt továbbra is közösen faragják az Activision Blizzarddal.

A Ubisoftba a Tencent, egy másik nagy kínai cég lépett be nem is olyan rég – nem túlzás: a kínaiak a nemzetközi játékiparban is elkezdtek teret nyerni, hogy cserébe a „külföldi” cégek is beléphessenek a többszáz millió játékossal rendelkező országba…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu