[E3 2018] Jön a Dying Light 2, a sztoriért Chris Avellone felel [VIDEO]

Váratlan bejelentéssel ajándékozott meg minket a Techland a Microsoft tegnap tartott konferenciáján: bejelentették a Dying Light 2-őt.

A Dying Light kétséget kizáróan egy kimondottan jó, szórakoztató játék volt, azonban a barna-sárga-szürke színhármasban pompázó világ elég hamar monotonná tudott válni – ebben persze az önismétlő jellegű tevékenységek és a roppant klisés narratíva sem segített. Mindenesetre a Mirror’s Edge-ből átemelt belső nézetes parkour rendszer és a közelharc már itt is élvezetes volt.

A második rész előzetese által rögtön egyértelművé válik, hogy a játékosok és kritikus visszajelzéseire hallgatva megpróbálják a készítők kijavítani az előd hibáit. A bejárható világ művészi szempontból sokkal érdekesebbnek tűnik, a színvilág is megkapóbb, valamint a bejárható terület is változatosabbnak néz ki annál, mint amit korábban láttunk. Emellett nagymértékben fejlődtek az animációk is, az ugrálás és futás egyvelege folyamatosabb, mint valaha, emellett pedig a harcrendszer is átesett egy kisebb vérfrissítésen.

Ami viszont az igazán érdekes, az az, hogy a Techland leszerződtette a videojátékos történetírás királyát, a Star Wars: Knights of the Old Republic szériáról, a Fallout: New Vegas-ról, valamint legutóbb a Prey-ről elhíresült Chris Avellone-t. A Dying Light 2 narratíva terén óriási előrelépésnek ígérkezik az elődhöz képest: súlyos morális döntések sokaságát hozhatjuk majd meg a történet előrehaladta során, melyek mindegyike más és más helyzeteket fog eredményezni. Lényegében egy játékos végigjátszása se lesz ugyanolyan, mint egy másiké.

Megjelenési dátum még nem ismert, ebből kiindulva már idén nem is érdemes számítani rá. A platformok már viszont ismertek, ezek a következőek: PC, PlayStation 4, Xbox One.

Spread the love
Érdekességképp azzal kezdeném, hogy a The ABC Murdersből nem ez lesz az első videojáték-adaptáció, ugyanis még 2009 őszén a Nintendo DS-re
According to him, sex, games and movies are the most important parts of his life. And he''s a "hardcore in each of them".

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu