Változik a Steam: a fejlesztőknek jellemezniük kell játékaikat!

Meztelenség, erőszak, szeuxális tartalmak? Ezeket próbálja meg kihangsúlyozni a Steamen a Valve – figyelmeztet bennünket arról, ha ilyesminek az oldalára tévednénk.

Egy blogposzt részleteit fordítanánk le: „Úgy gondoljuk, fontos az, hogy milyen összefüggésben kerül bemutatásra a tartalom, és az is, hogy a fejlesztőnek helye legyen jellemezni és elmagyarázni a játékát, hogy több információt kapj a böngészés és a vásárlás megfontolása során. Amikor egy felnőtt tartalommal rendelkező játék store oldalát megtekinted, a fejlesztő által írt jellemzést meg fogjuk neked mutatni,” olvasható a Steamen. Itt egy példa arra, hogy mit „ajánl” a Valve a felnőtt tartalmú játékok fejlesztőinek leírásként.

Egy betiltott játékról (Negligee: Love Stories) nem esik szó benne, így nem tudni, hogy az a (szexuális tartalmú) cím mikor fog megjelenni. Helyette a trollkodást is jellemzi a Valve: „A troll egy olyan fejlesztő, ami nem jóhiszeműen jár el abban, hogy neked vagy bárkinek játékot értékesítsen. A Steamen néhányan egyszerűen egy „játék formájú objektummal” (egy kifinomulatlan szoftver, ami technikailag alig éri el az általunk felállított korlátot, amit egy videojátéknak felállítunk, és amiről 99.9% azt mondaná, hogy nem jó) próbálják az embereket felidegesíteni. Néhány troll megpróbál az emberek Steam inventoryjából átveréssel megszerezni pár tárgyat, míg mások úgy akarnak néhány cselszövéssel egy kis pénzt keresni a Steamen, ahogy mi a fejlesztőknek megengedjük a Steam-kulcsok használatát, és ezt kihasználják. Mások pedig csak viszályt keltenek.”

Továbbá három helyett már tíz játékkal kapcsolatos jelzőt állíthatunk be, hogy a Steam ezeket ignorálja, de felbukkanhatnak az ezeket használó játékok a keresés alapján, de külön jelezve, hogy a beállításaink alapján ez kihagyásra került. A felnőtt tartalmakat is leszűrhetjük: szexuális dolgokat láthatunk úgy, hogy erőszakosakat nem.

Gabe Newell pénztermelő vállalkozása tehát próbál a közönségre hallgatni, és eközben novemberben PC-n megjelenik az új (kártyás) játékuk, az Artifact, ami elvileg csak egyike lesz a további Valve-játékoknak, ugyanis ők készen állnak az újabb fejlesztésekre…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu