„Undorító, hogy a Telltale befejezné a The Walking Dead: Final Season-t”

A Game Workers Unite, egy nemzetközi játékfejlesztő-szövetség, erősen elítéli, hogy a Telltale tervezi a The Walking Dead utolsó évadának a befejezését.

A tweetjük úgy hangzik, hogy „Gusztustalan. Fizessétek ki a 250-nél is több korábbi alkalmazottatok végkielégítését!”, továbbá „A The Walking Dead nem lesz ugyanaz a kirúgott munkások törődése és ügyessége nélkül. Ha a Telltale megengedheti anyagilag magának, hogy partneri kapcsolatot létesítve folytassa a játékprodukciót, akkor félrevezethetően beszélhetnek a „rettenetes” anyagi körülményeikről, és emellett akár a kaliforniai WARN-törvényt is megsérthetik.” (Erről a törvényről írtunk is – ennek be nem tartása miatt perelték be az ex-alkalmazottak a Telltale-t.)



És ez még mindig nem minden: a Variety arról ír, hogy két céggel is tárgyalt a Telltale, akik megmenthették volna őket, ám egy héttel ezelőtt a tárgyalások félresiklottak, és rá egy nappal már be is jelentették a bezárást. A két cég nem más volt mint az AMC Networks (az AMC televíziós csatorna hazánkban is jelen van!), illetve a SmileGate (egy dél-koreai játékfejlesztő – ők CrossFire-t hozták össze, továbbá a Lost Ark névre hallgató MMORPG-n dolgoznak).

Még nem tudni, hogy a Telltale miként tervezi a The Walking Deadet befejezni, de valami zajlik már – tegnap óta nem lehet megvásárolni a negyedik évad season passát/a teljes játékot sehol sem…

Forrás: GameWatcher, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu