Mire számíthatunk a Spider-Man 2-ben? (Spoiler)

Összeszedtük azokat az elemeket, amelyekre az Insomniac sikerjátékánál számítani lehet.

Mivel a Spider-Man az első három napi 3.3 milliár dolláros bevételével minden rekordot megdöntött, így szinte biztosan számíthatunk majd egy-két év múlva a folytatásra. Az is egészen biztos, hogy a kiadó is a Spider-Mant is a videojátékok „Vasemberének” tekinti, abban a tekintetben, hogy a Marvel-videojátékok egy egészen új univerzumának indíthat utat, szóval több mint valószínű, hogy Peter Parker hálóvető kalandjait ismét viszontláthatjuk majd.

Szóval már csak az a kérdés, hogy mire számíthatunk a folytatásban? Az Insomniac által az első részben hagyott nyomoknak néztünk utána a végigjátszás után, szóval figyelmeztetjük olvasóinkat, hogy spoilerekre lehet bőven számítani.

Zöld Manó

Szerintem nincs olyan ember, aki a Pókembert akár csak a Tobey Maguire-filmekből, felületesebben ismerné, aki ne fújná kívülről, hogy Norman Osbornból lesz majd a Zöld Manó. Éppen ezért meglepő, hogy végül is erre vonatkozóan csak utalásokat kaptunk a játékban, de Osborn „metamorfózisa” és a nagy Pókember-Zöld Manó összecsapás elmaradt.

Viszont a játék során talált „Zöld Manó”-technológiák kapcsán szinte biztos, hogy másodszorra ez a ziccer már nem marad ki.

Venom

Miközben jövő héten jön a Venom-film, a Spider-Man játékban semmilyen módon sem szerepel a szimbióta karakter. Amit viszont megtudunk, hogy Harry Osborn, Peter legjobb barátja és Norman fia halálosan beteg és egyedül a szimbiózis tartja életben, amelynek köszönhetően aztán Venommá változhat.

Amennyiben Harry lesz majd Venom, ezzel a játék készítői alapjaiban nyúlnak a karakter születéséhez, amely nemcsak amiatt érdekes, hogy egy egészen más sztorit mesélnek el majd, mint amit az eredeti Marvel-mitológia, illetve majd a filmből ismerhetünk, hanem egyben Peter egyszerre harcol majd a legjobb barátjával és legnagyobb ellenségével is. Harry Osborn egyébként a Marvel-képregényekben és filmekben is a második Zöld Manó volt, szóval érdekes verziója ez Norman Osborn egyetlen fia történetének…

A „Baljós Hatoson” is túl…

Az angolul „Sinister Six” névű bandát a Marvel-képregényekben és a játékban is Dr. Octopus irányította és utóbbiban Spider-Man legfőbb ellenségei voltak a játék utolsó szakaszában.

A tudós Doctor Connors maszkabál partija alapján lehet arra következtetni, hogy akár Sandmannal, Hidromannal, Chameleonnal, vagy Kravennel is meggyűlhet majd a bajunk.

A sötét Spider-Man kosztüm

Sokak számára elég nagy csalódás volt, hogy az ikonikus fekete Spider-Man kosztüm kimaradt a játéból – még annak ellenére is hiányolták, hogy aztán tényleg volt dögivel mit felvenni, nem sopánkodhatott Peter Parker, hogy: „Nincs egy rongya sem.” Mivel Venom várhatóan nem marad ki a folytatásból, így esélyes, hogy a folytatásban már magunkra ölthetjük gúnyáját.

Egyébként maga az Insomnciac is arra utalt, hogy szándékosan hagyták ki az első részből ezt az öltözéket, mert nem akarták ilyen „olcsó” és egyszerű módon berakni, „annál az többet érdemel.”

Mary Jane és Peter

Spider-Man exbarátnőjének – irányítható karakterként – rengeteg tennivalója akadt az első játékban. Bár a küldetései viszonylag egyszerű lopakodós történetet voltak, de mindenesetre az üdvözlendő volt, hogy az egyszerű „damsel in distress”-féle lányka helyett sokkal több szerepet kapott.

No és mi a helyzet a Peterrel való kapcsolatukkal? Vajon ismét összejönnek? Bár a játék erre nem ad végleges választ, de mi azért bizakodók vagyunk, még arra is tippelünk, hogy mint a képregényekben, az ifjú házaspár majd összeházasodik.

Morales

A „másik” Spider-man, az afroamerikai Morales több képregényben is szerepelt, konkrétan Spider-man helyett. (Hogy miért, azt viszont nem akarjuk elspoilerezni.) Készül majd kalandjaiból egy animációs film is, és a játék befejezésével az is világos, hogy a jövőben az interaktív kalandokban is fontos szerepet adnak neki. Némileg másképp, mint a képregényekben: itt maga Peter oktatja majd ki Spider-man lét fortélyaira.

Spider-Verse

Részben Miles megjelenésének is köszönhetően nyílik meg az ajtó az Insomniac számára, hogy a Spider-Verse-nek utat engedjen. A Spider-Man: Shattered Dimension című játékból is ismerős koncepció szerint a Spider-Man többféle – múltbéli, vagy jövőbéli – dimenzióból származó hőseivel is találkozunk: mint például a harmincas évekből Spider-Man Noir, vagy jövőbeli Spider-Man 2000.

Emellett pedig akár Spider-Gwen, vagy Spider-Woman is színre léphet, aki egyébként nem más, mint Gwen Stacey: egy ideig Peter Parker barátnője volt.

-PS4Pro-

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu